Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Medvemérték - 15 hónapos

2010.06.15. 12:22 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

Vagy csúszik az összefoglalóm egy-két hetet, vagy beteszem a képeket és össze-vissza kapkodós tőmondatos bejegyzést biggyesztek alájuk. Annyi mindent szednék itt csokorba, de majd később.....

Mittudamiénk? Beszél. Már mondatokat is alkot!!!??? Tegnapelőtt óta a nevét is mondja, "Nünü iszik, Nünü leszáll, stb." Elkezdte használni a "köszönöm és szijesen, meg a kéjem"-et. de túlnyomó arányban még mindig az "odadod, adide" van. Rohangászik. Alig érjük utol. Olyan, mintha mindent megértene. Kérésre mindent megcsinál, megkeres, beletsz, odaszalad, ráül, leszáll, stb. Elkezdte kérdezgetni, hogy "micsijálsz?", és várja is a választ, majd elismétli azt. Mindent leutánoz, cselekvést, szavakat, grimaszokat.

Közöttünk alszik. Egész jól.

Még mindig tejcsatlakozunk, de ritkábban.

Mostanában szégyenlősködik.

Foga továbbra is csak hat. Lehet, hogy így marad?

Biot eszik, de nagy ritkán kap mást is, ha úgy adódik. Szinte minden nap főzök neki a párolóban. Lekopogom, de mindent szívesen megevett eddig, bármit is kotyvasztottam, vagy kóstoltattunk Vele. Még mindig tiltólistás a sajt, tojásfehérje, eper, csoki. 

Folyamatosan kiütéses az arca, ill. az állán is van néhány. Nem olyan feltűnő, de ott vannak ezek a daraszerű valamik. Leálltunk egy kicsit a tejtermékekkel (csak joghurt meg túró volt, ill. a tejalapú tápszer), de két hét alatt semmi változást nem tapasztaltam, úgyhogy nem attól van szeirntem.

Szeretetsugárzó. Most már nem csak adja a puszikat, hanem kiabál is hozzá "pusziii". A medvét is előbb meg kellett ölelni, majd megpuszilni az orrát. Bújik, ölel, puszilgat. Játék közben is eszébejutunk, feláll, odaszalad, az ölünkbe hajtja a fejét, vagy odabújik, és fut vissza. "Szejeti"-cincogja, ha megöleli a babáit, minket, vagy a mesekönyv figuráira, vagy a fényképalbumban talált csaáldtagokra hajtja a fejét.

Cumi. Altatáshoz használjuk, aztán kiesik a szájából. És néha, ha nagyon nyűgös, és kéri. Dumbi. Így hívja. Fogalmam sincs miért kapta ezt a nevet, Ő biztosan tudja. 

Vigyázni kell, mert felkapaszkodik a pultokra, polcokra, és elemel dolgokat.....Mindenre felmászik, fotel, kanapé, szék, polc. Még arra is emelgeti és felteszi a lábfejét, amire esélye sincs felkapaszkodni, bár ugye ki tudja.

Kedvencei továbbra is a könyvek, a nap bármely szakában, még evés közben is olvasunk. Egyedül is böngészi a rengetegnagyonsok könyvét, de legjobban együtt szereti olvasni ezeket. Az autók.....Reggelente együtt állnak ki Apacával a garázsból, és ha Anyikáéknál vagyunk, naponta többször is vezet a Papával, és dudál mint a megszállott. "Kertbe, kertbe, kimegy"-ez a másik nagy favorit, a kert. Traktor, Mici, a kutyák, a madarak, a halak, kismotor, homokozó, medence, bármi. Vagy csak tobozgyűjtés. A nagy autóimádat mellett elkezdett komolyabban is babázni. Rendezgeti Őket, levetkőzteti velünk, majd újból fel kell öltöztetni (ezerszer), nevükün szólítja mindet, hintalóba ülteti Őket, "iszik, eszik"-megeteti, megitatja, babakocsiba pakolja mindet. (az etetés és itatás most nagy sláger, minden családtagot és barátot ezzel üldöz, "eszik, iszik", falatokat tépked, stb.).

Ma hallottam Tőle először, hogy "csicsija-babája", mikor a bárányát ringatta, ill. mikor feldöntötte a széket, közölte "Róntópál", amit reggel mondtam neki, mikor ugyezt csinálta......Pár napja meg valamit mondtam neki, és a válasz: "Oké", s azóta is alkalmazza. Olyan szórakoztató az élet Vele! Tényleg egy csoda időszak ez is, mikor még ennyire nagyon pici, de már elkezd beszélni, kombinálni.

A hónap legemlékezetesebb pillanata mégis az, amikor először mondta ki "Anya". Gyakran két tenyerébe fogja az arcomat, mosolyog és mondja "Anya", majd összedugjuk a homlokunkat. Túlcsordulós, gyönyörű élménypillanatok ezek.  

Ui: Összes medvemérték itt.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr282083240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása