Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Medvemérték

2009.05.24. 19:17 | piroskaesfarkas | 3 komment

Puszilgatnivaló hurkák vannak a combján, finom párnás a könyöke, és fürdetéskor kidudorodik a vízből a pocakja, amire Farkas, mint egy szigetre ráevez a kék műanyag vizilóval (=vízhőmérő), aki ott szokott lepihenni, és különféle kalandokba keveredik a kád vizében:-). Gyarapszik ez a gyerek. Tegnap este 5,25 kilót mutatott a mérleg.

Tejem még van, de annyit aggódtam, hogy mi van, ha egyszer csak elfogy, a gyerek meg éhesen visít (nagy harcos, ha a tejről van szó), és nincs mit enni adnom Neki. Farkast az őrületbe kergettem a különféle feltevéseimmel, hogy csodálatos dolog, ha az ember szoptathatja a gyerekét, de ugyanakkor rémisztő állapot is ez a kiszolgáltatottság, és mi van pl. ha jövök le éjszaka a lépcsőn, és lebukfencezem, elvisz a mentő, és nem tudom szoptatni a gyereket, és itt üvölt majd a karjaiban a kajáért??!!!! Addig rágtam a fülét, míg beugrott a gyerekorvoshoz, és feliratott egy doboz tápszert, amit betettem a spájz legfelső polcára.

A héten volt egy mélypont, amikor estére ráerősített a komisz fejfájásom (no igen, visszatért), húztam, halogattam a fehérbogyóbevételt, mert nem akarom, hogy a tejbe kerüljön, de aztán annyira hasogatott, hogy elkúsztam a gyógyszeresdobozért, és szidtam az eget, hogy a papirtasakba üresen volt visszatéve a levél, nem volt benne egy szem fájdalomcsillapító sem.....Gondoltam, lefejem a tejet, hátha rosszabbul leszek, és akkor Farkas majd megeteti, de alig tudtam kipréselni nyolcvan grammot, ami Mütyürnek meg sem kottyan, pláne nem este. Először kellett a mélyhűtőe nyúlnom a fagyasztott szivecskékért, és felkerekítenem az adagot 180-ra. Rögtön pánikoltam, hogy innentől mélyrpülésbe kezd majd a tejtermelésem, de lekopogom, mostanra már kezd helyreállni az üzem. Majdnem minden etetés után elő kell vennem a cicisanyargatókézikészüléket, és ha marad benne valami, akkor kipréselem.

Mivel most bárányhimlőkaranténban vagyunk, nem merem lefagyasztani a tejet, kidobni meg sajnálom, ezért megint visszaálltunk arra, hogy esténként Farkas eteti a Migyerekünket cumiból (vettünk új üveg cumit), amíg én új adagot fejek. Vagy ha napközben valamiért ladjuk a gyereket (pl. elszaladok Joepapával vásárolni, vagy Farkassal kilengünk egy picit) Anyikának, akkor Ő eteti meg az unokáját.

Beálltunk a napi öt étkezésre (ritkán hatszor is nyammog), ezek közül egy esik éjszakára. Eddig kétszer fordult elő, hogy átdurmolta a sötétséget, párhetes korában, és tegnap, amikor este tíz előtt elaludt, és reggel hatkor madárcsicsergésre ébredt, vigyorogva (sokszor mocorog éjszaka, nyugtalan, forgolódik, és ilyenkor Farkas beadja neki a cumit, vagy a pocakjára teszi a kezét, amitől megnyugszik és visszahorkol).

Farkas reformokat erőltet, de én csak lassanként engedek a nyomásnak. Tegnap volt az első villanytlekapcsoló éjszakánk, amikor sötétben aludtunk.......Azért ma gyorsan elmentünk és beszereztünk két éjjelifényt, amit ma felavatunk, mert zavar, hogy nem látom a gyereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr321141098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Babamano 2009.05.26. 08:20:57

Szia!
Én csak tejparának hívtam az aggodalmat, és minden hónap elteltelével nagy kő esett le a szívemről, hogy még mindig azt kapja a fiam.
Nekem a hazajövetel után volt a legrosszabb, úgyhogy nálunk három gyerekre elegendő tápszer van a kamrában, nehogy éhenhaljon azapiciédeskisfiam....

Az idő múlásával alábbhagy majd... addig is kitartást!!!
És imádom a kislányod... olyan szépséges!

Eriberi33 2009.05.26. 15:08:38

Nekem is mindig ez járt a fejemben, hogy elüt az autó vagy vmi, és Lillus nem tud cumisüvegből enni... :S De már 13 hónapos, megtanulta a cumisüveget is, és még mindig szopizik 1x-2x... ;)
(ja, és én csakazértse vettem tápszert, de nálunk boltban árulják, nem kell feliratni, úgyhogy nem lett volna akkora gond)

Pankababa 2009.05.27. 16:58:57

Nem ér, hogy a Mütyürke jobban alszik, mint az én 20 hónaposom:-)))
Jól csinálsz mindent Piroska, szuper mami vagy!! Komolyan így látom!
süti beállítások módosítása