Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Dugulás

2008.08.30. 15:28 | piroskaesfarkas | 21 komment

Érdemes lenne kihasználnom ezt az időszakot, befektetni a hirtelen jött ám átmeneti képességemet. Olyan vagyok, mint egy vadászkopó, messziről kiszagolok mindent. Mondjuk kereshetnék szarvasgombát, azt jóáron eladnánk, s szép kis tartalékot képezhetnénk arra az esetre, ha Kisnudli miatt szögreakasztom a bizniszvumenjelmezemet, s anyaformára váltok.

Sosem voltam oda a sárgapiros nagyMbetűs, hamaregyélhálózatnál kapható sajtburgerért, na de bezzeg most! Legszívesebben csak azt szagolgatnám, azt a puha bucizsemlét, aminek megveszek az illatért (???), kivéve, mikor háborog a gyomrom, amit meg elég gyakran tesz. De többnyire inkább kellemetlenül érintenek a szagok, még a régi, megszokott, hétköznapi szimatolások is, mint pl. amikor az ebeket vacsoráztatom, s a száraz eledelre rákanalazom a tasakoshusit. Ahogy feltépem a fóliát, kifekszem a felcsapó szagtekervénytől.

A minap haragos szélfúvásra ébredtünk, amely kellemesen lehűtötte a levegőt, így mielőtt a zuhany alá álltam volna, hálóingben kisétáltam a kertbe, hogy kiszellőztessem éjjeli pisiingázás miatt megfáradt fejemet. A domb túloldalán van egy lovarda, úgy negyedórányi autókázásra tőlünk, ahol nagy darab földet kerítettek el a szépséges paciknak, s minden reggel megcsodálom őket, mikor elhaladunk előttük a lankás mező aljában. Még sosem éreztünk szagokat onnan, de most, hogy ilyen nagy szélvihar kavarta fel a levegő (bár máskor is volt már facsavargatós szél, de mégsem hozott magával bűzt, csak üde levegőt), egyszeriben lókaka iszonyatos bűze terítette be a kertet, s nyomta meg a hányingergombomat, s nyomban bemenekültem a fürdőszobába, felüdítő zuhanyzásért. 

Igenám, csakhogy Farkasnak éppen munkábamenet előtt jutott eszébe, hogy szétszedje a a mosdó lefolyóját, mert napok óta nehezebben megy le a víz, s ahogy beléptem, megcsapott a csatornaszag, amitől megbolydult gyomrom újabb löketet kapott, s jajveszékelni kezdtem. Ekkor pasi, hogy kedvemre tegyen, kitárta a fürdő ablakát, hogy beengedje a friss levegőt  (vesztemre nem volt időm értesíteni Őt a kinti lókakaszagról), így egy perc múlva a kétfajta szag gyilkos elegyet alkotva egyesült az egész házban.....

A dugulás azóta csak rosszabb lett, ahogy Ő fogalmaz, túlnőtt rajtunk, mert hiába ügyködött a megoldáson egész délelőtt, kérte kölcsön Joepapa pumpáját és sosemhasznált, filléres akciósgörényét, mert a víz csak nem akart lefolyni sem a fürdőszobában, sem pedig a konyhában. Végül koradélután kihívtunk egy szakembert, aki második órája munkálkodik a lefolyóknál, Farkas szóvaltartja, a kutyák meg én kimenekültünk a szagok elől.

Farkas: (telefonál az intenetről levadászott duguláselhárítást hirdető szakembernek) Jónapot kívánok, Farkas vagyok, és duguláselhárítással kapcsolatban érdeklődöm.

Dugulásbácsi: Igen, és mi a probléma?

Farkas: Dugulás van, amit el kéne hárítani:-)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr9641102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vicus56 2008.08.30. 17:26:26

Hahóóóó! Jelentem: beköltöztem!
Szia, Piroska!
Hisztiskombinés Bejegyzésed olvastam először, gondoltam azonnali hozzászólást foganatosítok, mivel kétszeresen is érintve vagyok, úgy mint anyós, és kinek anyósa is van.
Gondoltam, azért picinyt beleolvasok a blogodba, ismerkedés céljából, ide-olvastam, oda-olvastam, aztán muszály volt elejénél kezdenem, most tartok 2007. 17. hétnél, pereputty nem eszik, nincs tiszta ruha, porszívó sem zümmög napok óta, nekem karikásak a szemeim...
Nem szándékozom dícsérgetni, úgymint. olvasmányos, imádnivalóan humoros, , meg mesélősdetényleg, ezért jelentem, beköltöztem! :-)
S most 4 napja filmet nézek, a Piroska és Farkas filmjét:-)
nagyon jól érzem magam! Szabad "filmeznem?"

ßóbita 2008.08.30. 17:51:24

nagyMbetűs hamaregyélhálózat sajtburgere a kedvenc nemegészséges kategóriába tartozó finomfalatom.
Ha a Tigyereketek is azt etet veled rossz ember nem lehet ;)
(ez kizárólag a sajtburgerre vonatkozik, a többi termék, hááát...)
Farkas telefonja :):):):):)

Katónéni 2008.08.30. 20:44:26

Drága Piroska!
Jobb illatokat, szebb pillanatokat!
(már ami a rókamókát illeti)
Ölellek:Kató

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.08.30. 20:47:54

Non olet!
Ez mondjuk nem mondható el az ebekről, én ma Bandi nyomait tüntettem el a kertből, és ezt kismamaként is gyakran meg kellett ejtsem, háááát.
De még ez a tény sem rettent el attól a felismeréstől, hogy bizony befizetnék egy ilyen ebre, mint az illusztráció

Lily · http://ficsergo.blogspot.com 2008.08.31. 16:06:19

Remélem már elhárították a dugulást, és egy szagforrással kevesebb. A lovak szaga nem lehet hogy mindig is volt, csak te vagy kicsit "vizslás"? :) Bár ha Farkas is érzi...
Kitartás, minden nappal közeledsz a hányingermindentőlelmúlik cél felé.

Cserke 2008.09.01. 09:24:55

Drága Pirosom, én is ilyen szagszenzor voltam, élénken emlékszem rá, úgyhogy együttérzésem...
Mellesleg én úgy maradtam, elmehetnék a reptérre, helyettesíteni a szaglóskutyákat.

Piroska 2008.09.01. 10:24:55

Vicus! Üdvözöllek szeretettel! Megtisztelsz a soraiddal, bizony nagyon jólesősek!:-) Persze hogy szabad, és minden elismerésem, hogy átrágod magad mindazon, amit itt összehordtam:-)))
Örülök, hogy jólérzed magad, lélekmelengetős ez nekem!!!!! Ölellek, Piroska

Piroska 2008.09.01. 10:28:50

Bóbita! Na de miért nem pl. a brokolira kattantam rá???? (amit egyébként szeretek is, dehát a szaga.....)
Az említett Mbetűsből szeretem ám a salátát is, s ha nem hozok hozzávalókat, hogy házikészítésűt kavarjak össze ebédre, bizony sokszor eszem onnan zöldet.

Katóka! A rímek Neked nagy barátaid!!!! Puszillak szokszor, Piros

Csetten! Bandi a korral nem javulgat? Még mindig nagy bokorrágó?:-)

Lily! Dugulás 16 ezerért és ezzel el is telt szombati napért elhárítva.......Nem, a lokakaszag sosem érkezett még a széllel, nem tudom mi történhetett akkor??!!!!
Kitartok!:-)

Cserkókám! Talán ezért vagy olyan profi a konyhában???:-)

varazsmogyoró 2008.09.01. 13:29:29

És hogy állsz a "kisfehérrel", a minap olvastam vissza az első bejegyzéseidet... a kolleganődnek bejött, lehet neked is használ, hogy elnyomja a paciszagot :-)))

Pöttye 2008.09.01. 14:22:28

Farkas telefonja zseniális:))) Mégmost 5 perc után is ezen röhögök:)
Én most orrdugulásnál tartok, köszönet ezért az allergiámnak..de ez se jobb..
És kisnudli hogyan viselkedik? Nem akarja elküldeni már a kisvukokat?

Piroska 2008.09.01. 16:49:02

Varázsmogyorócska! Én egyáltalán nem kattantam rá, bár megértem, hogy miért szagolgatta, aztán már nekem is tetszett!:-)
Paciszag akkor egyszer, remélem többet nem jön!

Pöttye! Jaj, Farkas is szipog, meg dugul rendesen....Úgy sajnállak Titeket, és a komisz fejfájások mellett tiltakozom az allergiák ellen is!!!!!!!!!!
Kisnudli! Bár láthatnám, hogy mit művel odabent! De meg kell várnom a pénteket, akkor megyek UH-ra vele, aztán meg következő héten is. Remélem lesz Róla szép kis fotó!:-)
Rókakomainger még mindig itt...meg savmarakodás, meg émelygés...De a legeslegrosszabb, hogy most megint kezd bedurranni a fejem!!!!!!!!????

ßóbita 2008.09.01. 17:03:31

Különben azt mondják, ha édeset kívánsz, kislányos vagy, ha savanyút, fiút hordasz a szíved alatt. A sajtburger inkább édes, nem?
A munkahelyen bejelentetted már?

Piroska 2008.09.02. 10:08:59

Na most semmi ilyen kívánalmam nincs...??!!
A sajtburger bucijának illata meg édes, azt szeretem szagolgatni.....:-)
Úgy érzem, kisfiunk lesz. Nem a savanyú miatt (kovászos uborkát egyébként is mindig imádtam), csakúgy. Bár már van egy csomó kislány rucink, amit kaptunk is, meg volt úgy, hogy nem bírtam ellenállni a használtbabaruhásboltban egy-egy tüneményes kisvirágosnak...:-)
A munkhaelyemen még nem jelentettem be, talán majd 15.-én. Izgulok is, mit szól majd a főnököm.....

Pöttye 2008.09.02. 12:29:59

Piroska..lehet "vindisgréc" kérdésem? :) mennyi az annyi? Úgy értem hány éves vagy?

ßóbita 2008.09.02. 13:15:20

Én kislányt érzek Neked :)
Gyors fejszámolást végeztem, az ismeretségi körben 12 baba született az elmúlt években, ebből 9-nél eltaláltam a nemeket ;) úgyhogy azért nagyon messze ne tedd azokat a kisvirágosakat... :)

Piroska 2008.09.02. 14:00:59

Pöttye! Ó, hát én ezt már sokszor leírtam, nem titkos!:-)
Ősszel leszek 35.
:-)

Bóbita! Örülnék neki!!!!! És milyen jó az arányod!!!!!!:-)

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2008.09.02. 15:41:48

És nevekkel hogy álltok? :)

ßóbita 2008.09.02. 22:36:25

És gömbölyödik már a pocakod? És milyen lesz a babaszoba? És nem küldenél nekem egy arcosPiros fotócskát? :$ nagyon-nagyon szeretnélek látni!!!

Piroska 2008.09.03. 10:32:05

Edina! Egyelőre Nudli néven fut a migyerekünk:-)

Bóbita! Az én pocakom eddig sem volt kockás, úgyhogy nem egyértelmű, hogy ez már Nudli műve -e, ahogy kinéz:-)
De egyébként igen, gömbölyödik (tegnapi nagycsaládi gyűlésen mindenki megtapogatta a pocakomat, és egyértelműen gmbölyű:-)

Piroska 2008.09.03. 10:41:36

Bóbita! Most látom, hogy még mindig a kiváncsiság hajt:-) Küldj egy mail címet légyszi, és megnézem, mit tehetek!:-)
De ez egy ilyen titkos blog ám!:-)
süti beállítások módosítása