Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Hol a kacsa sem jár

2008.06.25. 08:00 | piroskaesfarkas | 9 komment

Ez egy rozsdás történet, amit még máshol, a túróshátúblogba jegyeztem be, de ismét aktuálissá vált. Tegnap Anyika és Joepapa eljött értem (szabadságon voltam), s elvittek vérvételre, úgyhogy ismét az alábbi élményben volt részem. Mókás volt, ahogy a harmincontúli gómbóctündér aprólányukat mindketten elkísérik egy ilyen beavatkozásra, de én annyira élveztem gyereknek lenni!

Előtte két napig áztattam egy régótaüresmár befőttesüveget, istenments, hogy ecetlérészecskékkel keveredjen a vizsgálat tárgya, a végén még ebből kifolyólag, a beazonosítási buktatók miatt valami rémületes betegséget akasztanak a nyakamba.

 
A diszkréció hiányán már meg sem lepődöm, mikor a fehérköppenyesnéni -aki előző életében biztosan híreket dobolt ki torkaszakadtából nagy tömegeknek a főtéren- átveszi a beutalókat, majd hiába igyekszik az alany a fejét a lehető legközelebb dugni a kisablakhoz, az előtte álló esetéből okulva, hátha a tapintatlanműanyagküblikiadó visszavesz a hangerőből....Hát nem vesz. 
Már tudom, hogy a hárommal előttem tipegő bácsi ismerősként jár vissza és vizelési problémái vannak, a csinos szőke lány meg milyen gyógyszert szed a gombáira.
 
Megkapom az átlátszós, megviselt, karcos poharat, melyre az adataim nyilvánossátétele után ráfirkál egy számot kék tollal. Nesze.
 
Még jó, hogy nem vagyok egyedül, ráaggathatom pasira a táskámat meg a kabátomat, legalább nem kell becipelnem a szűk folyosóra, bacibegyűjtőnek. Próbálom úgy kinyitni a "vizelet vizsgálat" feliratú ajtót, hogy egy ujjammal nyomom le a kilincs azon részét, melyet az előzetes "holfogjákmegvajonlegkevesebbenakilincset" kutatásom eredményeként kiszámoltam: szerintem legbelül, bár hozzá kell tennem, kívülről nézve nevetségesnek tűnik a mozdulat.
 
Hangsúlyoznom kell, hogy ez nem az illemhely (az a folyosó túloldalán található), hanem a pisivizsgáló része, csakis azok mennek be, akik mintát hoztak, vagy helyben akarják produkálni. Ebből kifolyólag:-) reméltem, hogy ha nem is találok trendi szanitereket, mégiscsak járt ott egy toalettkacsa az éjszaka leple alatt, melynek nyomait észlelhetem, hiszen elsők között érkeztünk a rendelésre. Nem kell helyszínelőnek lennem ahhoz, hogy megállapítsam: ott bizony nem járt.
 
Az első vizsgálatnál még pironkodva behajtogattam magam a csésze mellé (mikor másodszorra kellett mennem, már az előtérben öntögettem), ami külön mutatvány volt, mert olyan szűken mérték a helyet, hogy egészen rá kellett lapulnom a kagylóra ahhoz, hogy behajtsam az ajtót, és magányosan öntögethessem át a befőttesüvegből a leharcolt karcosműanyagba az otthonról begyűjtött mintámat. Elképzeltem, ahogy a térdalattig érő szoknyám széle súrolja az ülőkét, amitől rögtön kivert a víz és rosszul is lettem...
 
A három wc-vel szemben lévő átadóablakba kell bebiggyeszteni a piskótát, melynek pultján már lefedetlenül, szorosan egymás mellett sorakoznak a számozott sárga minták.....Átfut az agyamon, ahogy az egyikből átruccan a másikba egy baci....brrrr...
 
Van egy gusztustalan kézmosó, kicsi, lepukkant, rozsdás, ha éppen kezetmosol, a többiek nem tudnak kimenekülni (akik helytelenül nem akarnak kezetmosni), vagy mintástul betolakodni. Még szerencse, hogy van papírtörlő, amelyből előbb letéptem és kidobtam a kilógókat (nyilván pisiskezűek már megfogdoshatták), majd utána mégegyet, hogy kifelé egyetlen ujjammal se kelljen érinteni a kilincset. Huhhh.
 
Később megkaptam a leletet, és mint hozzánemértő, elszörnyedtem a baktériumos értéken, ami a meghatározott határérték kétszeresét mutatta. Rémülten kérdeztem a körzetit "Ezek mind bennem hemzsegnek?????????????!!!!!" A doki jót derült rajtam, majd legyintett "Á, gondoljon csak bele, hogy néz ki a műanyagpohár, a  környezet, ahogy a mintát öntögette......"
 
Belegondoltam.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr88535363

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: acompanhantes rio janeiro 2017.09.14. 05:32:36

A Lehman-hangulat, és a pletykák, amik a piacokat mozgatják - sorok között

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csetten · http://ebattak.blog.hu/ 2008.06.25. 18:23:40

Na most Piroska kedves, ezek szerint még nem adtak neked vizeletvizsgálat céljából kis, ujjnyi vastag kémcsövet, hogy ebbe tessék belepisilni. Célba természetesen. A nő anatómiája meg egy vicc, még a végén kiderül, hogy nem is állva csináljuk.

bogaram · http://bogaram.freeblog.hu 2008.06.25. 21:43:49

Bocs, hogy ezt írom, de annyira jót nevettem!! Főleg az utolsó előtti bekezdéseden. Amit a kéztörlővel tettél szerintem annyira tipikus. A "pisiskezűek" nagyon tetszett :-) Bár, ha belegondolok...tegyük fel, hogy pisiltek, és nem mostak kezet.....de akkor a kéztörlőt sem fogják meg, nem?
Nálam is friss az élmény, múlt csütörtökön voltam. Naívan azt mondtam a páromnak, hogy azért viszek be pzs-t, hátha nincs WC papír, kéztörlő......ááááá, de biztos van, csak én ilyen fura vagyok...aztán döbbenet! Egy árva papír nem volt, semmilyen célra. Mindez nem egy nyilvános rendelői illemhelyen, hanem a minta leadását szolgáló kucliban. Ez van. Ez a való világ!
Azért remélem trauma nélkül túlélted. Nagyon "életszagú" beszámoló volt. :-)

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.06.25. 22:26:50

Áááááá... végigborzongtam....

Judi 2008.06.26. 08:19:26

Nekem most rendszeresen kell járnom laborba. Én már nem cifrázom. Beadom a kis pisis üvegemet az ablakon. Első alkalommal elmondtam, hogy a reggel amúgy is szagokra gerjedő gyomromat nem teszem ki egy ilyen traumának. Ha nem tetszik a hölgynek, csórikálja át ő. Szigorú vagyok és igazságtalam.:-)

vorosbegy71 2008.06.26. 08:46:20

hátborzongató magyar valóság...olvastam és éreztem a szagokat :((((

Itt is nagyon szépen köszönöm nektek a lapot!!!!

Piroska 2008.06.26. 10:25:27

Gondoltam, hogy nem egyedi az eset:-)
A múltkori óta annyi csupán a változás, hogy elektronikus hívórendszert állítottak fel, úgyhogy most már a bejelentkezésnél is sorbanállás van keményen, nem csak a vérvételnél.....
Valahol 75 körüli számnál érkeztünk, mikor letéptem a 125-öst...

Cukiék · http://www.torokpanka.mindenkilapja.hu 2008.06.28. 12:13:40

Idáig érezni az sztk-s pisi szagát.....nálam mindig, minden esetre van higiénés kézfertőtlenítő, mert nem tudhatom, hányan nyúltak hozzá a kilincsnek a "holfogjákmegvajonlegkevesebbenakilincset" részéhez....:-)

Piroska 2008.06.28. 18:09:55

Cukiék! Jaj, nem volt célom pisiszagot varázsolni az orrotokba!!!!:-) Igen, én is hasonlókkal szerelkezem fel....
süti beállítások módosítása