Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kiruccanás

2008.05.30. 08:00 | piroskaesfarkas | 7 komment

"Szombaton idemegyünk, bis." - ennyi volt a kurta levélben, meg az úticélunk linkje, amit múlt héten Farkas átküldött nekem. Meglepődtem, mikor megnéztem az oldalt, mivel gyönyörű épület, nincs is túlságosan messze (félnapos kiruccanás), szégyenszemre (fülre) mégsem hallottam róla.

Ezúttal a Nádasdy család kastélyát látogattuk meg, amely annak ellenére, hogy igen elhanyagolt, rossz állapotban van, bizony igen gyönyörűséges. Egyes részeit már felújították, de azzal meg az a bajom, hogy túlságosan mű, elveszti azt a régi báját. Nem értek hozzá, csak a szám jár, de talán a képekről -ahol az eredeti és a felújított falak találkoznak- látszik, miről magyarázok. 

Indulás előtt rácsörögtünk Anyiékra, velünk tartanak -e, s Joepapa is csak addig vonakodott, míg meg nem látta a kastély oldalát az interneten, s úgy döntött, hogy ezt mégsem hagyja ki.

Nem meglepő, ha azt mondom, hogy nincs pénz a felújításokra, vagy legalábbis alig. A park egy részét szépen rendbetartják, ott gyakorta rendeznek esküvőket (mi is éppen belecsöppentünk az előkészületekbe, arany-fehérbe öltöztették a szalont, az előtte lévő füves területen fehér virágok és könnyű anyagok lengedeztek a szélben a széksorok között), de a régi mesterséges tavat már nem tudják feltölteni, üresen tátong, a szökőkút sem üzemel a bejárattal szemben.

Az épületben tárlatvezető vitt végig minket (aki sok érdekes történetet, részletet osztott meg velünk), rajtunk kívül négy látogató volt csupán és egy esküvői képekhez pózoló fiatal pár. A szobák többsége kihalt, alig vannak benne bútorok, s néhány fekete-fehér kép árulkodik a régvolt állapotokról. De a könyvtárszoba és az ősök szobája gyönyörűen megmaradt, s lenyűgöző látványt nyújt még most is.

Bent egy röpke fél órát töltöttünk, majd negyed óra alatt ismét körbesétáltuk az épületet, üldögéltünk egy kicsit a padokon, s távolról is megcsodáltuk a kastélyt, miközben Anyika terméseket ragasztott az orrára, amin a legjobban Ő szórakozott:-) 

Megálltunk pipacsmezőbe szaladgálni, gólyafészket nézni, majd Sukoró felé vettük az irányt, s mivel Joepapát már a kiszáradás és az éhenhalás fenyegette, élelem után kutatva megtaláltuk a dombtetőn a Gémeskút éttermet, rálátással a Velencei- és a mesterségesen kialakított, felületén pompás vizirózsákkal benőtt tóra. A hely kellemes, a vendéglátók figyelmesek és kedvesek voltak, és isteni volt az ebéd is.  Biztosan visszatérünk még.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr14490593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsuzsó 2008.05.30. 18:45:22

Van egy kapcsolódási pontunk. :o)))A sukorói Gémeskútnak már a mi cégünk is dolgozott. Bár én csak telefonhangon ismerem a tulajt.

Ingrid · http://www.simoningrid.com 2008.05.30. 20:59:28

Szomorú, hogy nálunk nincs pénz ezek felújítására, pedig turisztikailag igen jó befektetés lenne, ezt bizonyítja a sok sok gyönyörű állapotban található németországi kastély, vár, műemlék. Szégyen, nem szégyen, de mi igazi élményekért, szép látnivalóért oda járunk.... Pedig ezt a kastélyt is el tudnám képzelni, nem túl csicsásan, ízlésesen rekonstruálva...
Azt hiszem pár helyre követünk most Benneteket, ha szabadna :)

bolyti · http://abikadi.blogspot.com 2008.05.31. 08:43:03

Jó ötletet kaptam tőletek! Azon gondolkodtam, hogy hétvégén milyen programunk legyen! A legszebb az egészben, hogy kb. 3 hete jártunk arra a drágámmal és azt sem tudtuk, hogy ott van a kastély!

mimke · http://mimoza.freeblog.hu 2008.06.02. 12:43:55

Nekem baromi ismerős ez a kastély..Nem szerepelt valami filmben?

Piroska 2008.06.02. 14:39:59

Zsuzsó! Halovány kis kapcsolódási pont, találunk ennél jobbat is mi?:-D

Ingrid. Igen az, szomorú. Pláne, hogy ha felújítják, és nem egészen úgy, ahogy a hely megkívánja.....Örülök, ha van amiben én mutatok irányt:-))))

Bolyti! Ugye, ugye??!!! Én sem tudtam, hogy van ott egy ilyenszép:-) Voltatok?

Mimke! De volt, többet is forgattak ott, de nem tudom a címüket, pedig elmondták.....

zsuzsó 2008.06.02. 18:43:08

jó, ez olyan valóságos volt, egy pillanatra kitűnt a net fényéből. :o)
biztos van máááásik.csak keresnünk kell.bár a blogodat olvasva, én fedezek fel mindig néhányat, ami olyan közös is lehetne, az ugye? meg a nekem is és az én is vagy nálam is élmények.:o)
de persze ezek csak nálam jelentkeznek.olvasónál.:o)

Piroska 2008.06.03. 15:38:16

Zsuzsó! Igen, igen, vannak kereszteződések!!!! De ez a netfényéből kitűnős példa szuper volt!!:-)
süti beállítások módosítása