Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Központi hintaágy

2008.05.24. 10:05 | piroskaesfarkas | 2 komment

Agárd volt a kedvenc helyem. Mikor kisütött az első melengető napsugár, a nagycsalád minden tagja megkezdte a kirajzást, a nagyszülők leköltöztek, s egészen késő őszig maradtak, s ott gyűlt össze a tizenháromfős csupaszeretet bandánk. Az almafa alatt álló öreg hintaágy volt a központ.


Anyiék még egészen kicsik voltak, mikor a szüleik megvették a telket, majd hosszú évek alatt felépítették a házat, rendezték a kertet, de már a legelején felállították a vasból készült hatalmas hintaágyat, a tér közepére, almafákkal és futórózsával övezve.

Ott aludtunk ebéd után, az volt az Orion űrhajó, ha plédet terítettünk a tetejére zsinórral összekötözve, az volt az indián sátor, és Mama veteményeséből csent hagymaszár a törzsi eledel. Mind az öten ott sorakoztunk az unokatestvérekkel a délutáni uzsonnaosztáskor, és minden évben ott készültek a közös családi képek is. Boldog éveket töltöttünk Agárdon, belesajdul a lelkem, amikor eszembejut az a sok-sok csodálatos emlék, s szomorúsággal vegyül, hogy Mazsimama és Papa olyan messze van már Tőlünk, talán a felhők fülöl néznek le ránk, s az agárdi ház sem a miénk. 

Mikor Papa meghalt, pár évig Mazsimama egyedül járt le Agárdra, de később mégis úgy döntött, eladja, s Papa kívánsága szerint szétosztja a pénzt a gyerekek között. Hiába tiltakoztam, s ha lett volna pénzem, biztosan megmentem a "családi birtokot", nagyszüleim kétkezi munkáját, ahol minden követ, ablakot, darabka zöldet Ők ketten teremtettek meg.

Nagyon hiányzik. Minden, ami odakötött minket. Ha arra visz utunk, mindig kérem, kanyaarodjuk a ház felé, megígérem, ezúttal nem fogok sírni, de sosem sikerül betartanom....Fáj látni, hogy idegenek lakják az öreg házat, akik kivágták az almafákat, a nagy fenyő sincs már meg, s Mama káprázatos futó vörösrózsája is kipusztult, amit nagy gonddal ápolt, s esküdött rá, hogy attól olyan pompás, hogy mindig ráöntötte a húslevet, a tojáshéjjakat, s minden ételmaradékot elásott alatta.

De a hinta még ott áll. Igaz, már nem pirosra van lemázolva, amit mindig Papa csinált, az új tulajok átfestették feketére. Talán Papa atombiztos betonozásának köszönhetően rájöttek, úgysem tudják kisáni a helyéről, vagy Ők is megérezték a fontosságát.....Olyan jó volt látni, hogy nem cserélték le egy újra, egy szebbre, egy kevésbé nyikorgósra, hiszen ez a központi hintaágy, ami már nem a miénk.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr27479323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cserke · http://eteto.blog.hu 2008.05.26. 21:47:18

Pirosom, nagyon helyesek vagytok!
És igazán sajnálom, érthető ha fáj a szíved, de hátha lehet még a Tiétek...

Piroska 2008.05.27. 10:17:15

Köszönöm Cserkókám! Nagyon szeretem ezt a képet! Pár évvel eelőtt felnagyíttattam egy párat, bekerültek egy szép keretbe, és ment a karácsonyfa alá a rokonoknak. Nagy sikere volt:-)
Nem adtam még fel.....:-)
süti beállítások módosítása