Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Alfás rómeók

2008.04.21. 06:00 | piroskaesfarkas | 2 komment

Hatalmasabb és lenyűgözöbb látvány, mint ahogy azt copfoskoromban elraktároztam az emlékpolcaimra, pedig az arányok azóta igencsak megváltoztak (nálam). A haragos színű felhők, a borzoló szél, a szemerkélő eső sem csorbította lelkesedésemet: a Bazilika pompás építmény.

Kosi szervezte a programot, mint fő alfásrómeós rajongó, s javasolta, készítsünk be papirzsebkendőt nyálcsurgatás ellen, amire persze csak legyintettünk, mivel egyikünket sem önti el a forróság, gyorsul fel a szívverésünk egyetlen kocsitalálkozó láttán sem.

Mit keresek én egy alfarómeóstalálkozón? Vonzó volt a mindigjókedvű kis társaság, másrészt olyan nagyon régen jártam Esztergomban, hogy éppen itt volt az ideje, hogy megnézzem magamnak újfent.

         

Érdekes hangulata van egy ilyen autósfelvonulós összeröffenésnek, ahol a legtöbben évek óta ismerhetik egymást, minden megmozduláson résztvesznek felzászlózott és az alkalomra teljes puccbavágott kedvencükkkel, néhányan jelmezszerű öltözékben feltűnősködnek, s a betolakodóknak ismeretlen kézjelzésekkel üdvözlik egymást, s mókás pacsikombinációkkal villognak.

Sokan lődörögtek ráérősen a városban, vagy betértek egy-egy helyi éttermbe, melyek egykettőre megteltek korgógyomrokkal, s hiába néztük ki a legjobb helyeket, órákat kellett volna éhesen sorbanállni, míg asztalhoz jutunk. Így keveredtünk el egy rettenetesbe, hol csapatunk morajló bélrendszere fittyethányt az intő jelekre, pl. a többi túlzsúfolt helyhez képest itt alig ültek, csupán néhány asztalnál könyököltek páran....

Mikor végre sorrakerültünk, a meggyötört arcú, serénynek egyáltalán nem mondható pincérlány unottan vette elő rágottvégű ceruzáját, s olyan közel emelte a jegyzetfüzetét a szájához, alig értettük a beszédét. Később rájöttünk, végülis mindegy, mert majdem mindenre csak fejrázással válaszolt, s néha hozzátette "elfogyott", vagy "nem is volt", meg hogy "ma pont nincs".

Megrendeltük a forró hagymaleveseket, s a hosszas várakozás alatt (valószínűleg hagymaleves sem volt, így pucolni, vagdosni és főzni kellett, mert mi másért késlekedtek vele negyven percet??) furcsa szabályokra épülő játékot játszottunk az ott felfedezett pakli magyarkártyával. Megállapodtunk, hogy mindenki hazamegy és elolvassa a játékszabályokat. (pl. itt)

A leves gyűszűméretű csészében érkezett, s a többiek úgy jellemezték, hogy az enyémnél is rosszabb, vagyis borzalmas. Rögtön felértékelődtek az általam készített, othonról hozott, s kocsiban várakozó szendvicsek, melyekért versenyfutásban hagytuk el az éttermet.

Hazafelé megálltunk egy hagyományos, útszéli hekkezőben, ahol átjárt minnket az olajszag, de a sütögetősnéni kedves volt és beszédes, s ahol kézzel-lábbal ettük a frissen sült halat uborkával, plédekbe bugyolálva, jókedvűen, ahogy kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr35423968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2008.04.22. 12:34:01

De jó lehetett... én is szeretem az ilyen megmozduásokat, még ha nem is vagyok Alfaromeo vagy Harley vagy veteránautó-tulajdonos, mégis jó érzés átélni a (divatos szóval élve) "feelinget".
A nap záróakordja pedig tökéletesre siekredett a hekkesnéninél :)

Ezen pedig jót nevettem: "s a többiek úgy jellemezték, hogy az enyémnél is rosszabb, vagyis borzalmas."
úgy szeretem az önkritikádat (is)...

Piroska 2008.04.23. 09:22:23

Hidd el, nem is túlzok.............:-)
süti beállítások módosítása