Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rosszcsont

2008.02.07. 10:00 | piroskaesfarkas | 4 komment

Ezek kérem pucckutyák, nem esznek csontot, nehogy megakadjon a pocakjukban, csakis száraz ebeledelt, májkrémmel vagy tasakoshúsossal keverve, vagy maradékkal vegyítve, időnként főzök nekik tésztát vagy rizst, netán tojásrántottát. Na és persze minden általunk fogyasztott eledelből kapnak egy-egy falatot, egyrészt mert úgy tudnak nézni, másrészt mert miért tagadnánk meg tőlük, ha ettől boldogok, s milyen rossz lehet nekik, hogy a tökéletes szimatukkal kiszagolják a finomságokat, mi meg előttük lakmározunk.

 

Szép novemberi délelőtt kirajzottunk a kertbe, s átadtuk Anyi ajándékát a négylábúaknak, az Ő szőrösunokáinak küldött velőscsontokat. Ők azon nyomban rávetődtek a szerzeményre, mohón rágták, s három felé fordulva helyezkedtek el, nehogy valaki megkóstolja a másikét. Bő egy órán keresztül rágódtak rajta, mikor elvettük tőlük, már ami maradt belőle, főleg Alfici darabkájából, amit olyan aprócskára faragott le, hogy attól tartottunk, még a végén lenyeli egészben, minthogy átadja nekünk.

Aznap este táncelőadásra mentünk, Mámor barátom meghívására, aki maga is vadul lóbázta a lábát a színpadon, s megmutatta nekünk, milyen lenyűgöző és sokféle tud lenni a néptáncunk.

A jólsikerült estét otthoni vacsorával szerettük volna megkoronázni, de helyette órákig csak takartottunk......

Mire hazaértünk, a nappalit beterítették a rókakomák, s Alfici úgy kókadozott, mint egy víznélküli vázában felejtett virág, szégyenkezve állt a kupacok mellett, s láthatóan igencsak rossz passzban volt a délelőtti csontozás miatt. Vészriadót fújtam, a spájzból magamhoz öleltem a fertőtlenítőszereket, több csomag legjobbarátnőt, felmosófelszerelést, s nekiálltam eltűntetni a lehangoló nyomokat.

Gyerekkoromban, mikor a fejfájásaim hasonló tünetekkel jártak, Anyi is úgy fogta a fejemet a wc csésze fölött, hogy a rosszullét azonnal elkapta, s ahogy én megkönnyebbültem, a látvány miatt ő következett......Én is hasonlóan viszonyulok a témához, így az első szilviás törlést követően görnyedve kúsztam ki a teraszra frisslevegőért kapkodva, s Farkas csak akkor engedett vissza, mikor már a csatateret eltűntette, s jöhettem én a fertőtlenítős felmosással, öt felvonásban.

Ilyenkor azér eszembejut a majdani pelenkázás kérdése....Egyszer kicsúszott a számon az a kérdés pasi felé, hogy mit gondol, vajon Ő nem óckodik -e majd a kakisbabafenéktől, s vállal -e majd pelenkázást. Ekkor az ölébe ejtette a tőzsdeolvasmányát, s ha lenne olvasószemüvege, a nyomatékosítás végett egészen biztos az orra végére csúsztatta volna (én hozzáképzeltem a nézéséhez, mer' az olyan szemüveglecsúsztatómegrökönyödős volt), s illemtudóan arra kért, hogy gondoljam már végig, ki az, aki a kutyák körüli piszkosmunkát ellátja, s szerinte nekem kéne eljárnom majd kakaszagbeszoktatóspelenkázási tanfolyamra....

Konklúzió: A néptánc előadások nem mind unalmasak, a pucckutyáink soha többé nem kapnak csontot, a hányásosundor öröklődik anyai ágon, s ha időszerűvé válik, elmegyek pelenkázótanfolyamra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr40245977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fruzsi 2008.02.07. 15:09:05

Ez nagyon tetszett! Mondjuk a kutyik azért biztosan élvezték a velőscsontot, még ha nem is lett túl jó vége...: (

Ingrid 2008.02.07. 22:26:20

Ilyen édes tündérszőrgombóc rosszcsontokkal már csak így mennek a dolgok :))))

Piroska 2008.02.08. 10:16:54

Fruzsi! Na igen, rácuppantak teljesen, de totál kiütötte őket a csontozás...Egész éjjel virrasztottunk Alfici mellett, annyira rosszul volt...:-(

Ingrid! Bogyóapu szokott pelenkázni?

seresv · http://gyerekkonyvkritika.blogspot.com 2009.06.27. 20:08:12

megint valami olyasmi, amit most vicces lehet visszaolvasni: gondolom nem undorodsz Mütyür-asszonyság fenekétől!??!? :))
süti beállítások módosítása