Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Szunyókálás

2008.02.04. 08:00 | piroskaesfarkas | 2 komment

Hogyan magyarázom majd el, miként értetem meg majd Velük, hogy a délutáni szunyókálás a legjobbdolgokazéletben-listán igen előkelő helyet foglal el, amikor ovisként a többi csattogsszárnyú falepketologató társamhoz hasonlóan, engem is nehezen lehetett odaszögezni a kinyithatós kempingágyra....Most bezzeg alig várom, hogy sikerüljön úgy szervezni egy-egy hétvégénket, s legalább az egyik nap lebodorodhassunk egy édeskettes koradélutáni durmolásra.

Ő még ebédutáni megbeszélést tartott Joepapával a tőzsdéről, a pókerkörökről és az új közös kapcsolódási pontjukról, az amerikai fociról, mikor én már a fülét rágtam, s aggódásomat fejztem ki, hogy lemaradunk a vasárnap délutánra betervezett, áhított szunyókálásunkról.

Letörölhetetlen vigyorral az ábrázatomon fészlektem be magam a paplan alá, kifliződtem oda Farkas mellé. Hiába, imádom a délutáni szunyókálást....

Nem tehetek róla, hogy az álomutamba kerülő gondolatfoszlánykáim szavakká formálódnak a csendben.....: Szerinted, ha nagyon kívánom az édességet, akkor szeretethiányban szenvedek?

-Nem. Én már két hete vadulok a csokira - dörmögte csukott szemmel.

-Nekem meg egy jókora somlói libeg a szemem előtt.

-Olyan szó nincs is Boszikám, az lebeg. Aludjál!

-De van, az én szemem előtt képzeld el, libeg a somlói -könyököltem fel- Egyébként is, akkor libegő sem lenne, úgy hívnák, hogy lebegő, hm???

-A lebeg az fel-le mozgást jelent, a libeg meg vizszintesen mozog. Ez a különbség.

-Nem, az én somlóim mindkét mozgást végzi, nem lehet bekategórizálni, össze-vissza kacsázik a szemem előtt, egyszerűen libeg és kész.

-Fogadjunk, hogy az a különbség, amit mondtam, de most már aludjál. Te kampányoltál a délutái szunyókálás miatt, csukd be a szemed, nézd a somlóidat.

-Jó.....................................Figyelj, szerinted a kagylók túlélik a nagy fagyokat?

-Milyen kagylók Boszikám, már majdnem aludtam.....

-A kerti tóban lévők. Tudod, vagy olyan tenyérnyi méretű is benne, ha még él szegény. Mert nagyon sajnálnám, ha bajuk estett volna. Nem mintha gyakran látnánk őket úszkálni a víz felszínén, tulajdonképpen soha, mivel lent ténykednek az alján...Na de mégis, szerinted megvannak?

-Grrr, phhhh, grrrrr, phhhhhh...

 

Na persze én egy szemernyit sem aludtam....Most pedig felkutatom a libeg/lebeg témát:-)

Gyimóthy Gábor Nyelvlecke (részlet)

Aki tipeg, miért nem libeg,
S ez épp úgy nem lebegés, --
Minthogy nem csak sánta biceg,
S hebegés nem rebegés!

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr79323499

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: noi noi παπουτσια 2017.12.15. 16:18:34

av 3 news - Phentermine and left arm numb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2008.02.04. 16:12:39

Mintha csak rólunk írtál volna! :))))) Először is nekem is a 10 kedvenc időtöltésem között szerepel az ebéd utáni szunyókálás, ezen kívül általában nálunk is ez van, hogy nekem akkor támad kedvem csacsogni és az élet nagy dolgait megvitatni. :)))) pusszantalak! :))

Piroska 2008.02.04. 17:40:46

Na és mi a véleményed a libeg/lebeg kérdésről?
:-)
süti beállítások módosítása