Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kartondobozélet

2007.11.29. 10:56 | piroskaesfarkas | 2 komment

Dejónekemmost érzéssel szedtem a lábamat, keresztülvágtattam az udvaron, élveztem, hogy az egésznapos irodai szöszmötölés után megcsapja az arcomat a jeges szél, alig vártam, hogy beüljek a meleg kocsiba, ahol vár rám, és jó erősen odanyomjam a számat a borostás arcára.

Huncut mosoly terült szét az ábrázatomon, hogy magam mögött tudhatom az aznapi mukát, s hagytam, hogy nagy robajjal becsapódjon utánam a súlyos ajtó.....

Ahogy ráfordultam a kisutcára, ahol pasi várni szokott rám, megállított egy rosszulöltözött, fehérborostás, pirosarcú úr, s kedvesen érdeklődött, hogy nincs -e véletlenül kartondobozunk. Általában ilyenkor összerezzenek, a rossz tapasztalatok, előítéletek és történetek miatt, de most mégis bizalommal fordultam a kérdező felé.

"Az sajnos nincs..."-mondtam csalódottan, de aztán hirtelen beugott, hogy talán tudok segíteni-"...de tudja mit? Ha esetleg ismer valakit, akinek szüksége lenne egy többszáz négyzetméternyi vászonra, vasakra, stb. akkor megmutatom Önnek szívesen!" Ennek hallatán felcsillant a szeme, majd együtt visszementünk az irodába.

Igaz, már a kollégám megszervezte a megmaradt mindenfélék elszállítását, így felcsörögtem, hogy próbálja meg lemondani, mert pirosarcú ismerősöm lelkesen nézegette a kincseket, s megígérte, hogy mindent elvinnének a barátaival, ha esetleg lehetne, s még sokkal de sokkal jobb, mintha kartondobozokat talált volna.........Gondolom, ezekből húznak majd fedelet a fejük fölé....

Búcsúzóul még vagy ötször megköszönte a segítséget, s láttam a szemében megcsillanni a szégyent meg a hálát.....Én is szégyeltem magam.

Beültem a meleg kocsiban, ahol a fenekemet az ülésfűtés melengeti, szótlanul odabújtam a kedvesem illatos arcához, s hosszasan magamhoz szorítottam....... 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr90246404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ingrid 2007.11.29. 23:23:41

Juj, ismerem az érzést :(

Piroska 2007.11.30. 09:31:02

Szomorú......
süti beállítások módosítása