Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jégcsinálós

2007.07.09. 14:48 | piroskaesfarkas | 6 komment

Nem volt egyszerű kifizetni sem, aztán kigyömkörészni a szállítóknak a kocsiból, majd hárman (nem is tudom, ha nincs otthon a pasi, akkor csak állunk és nézzük egymást, mert a két srác, aki hozta, tuti nem bírta volna el, így hármasban is nehezen sikerült...) majd' megszakadtak, mire megkerülték a házat és betuszkolták az erkélyajtón keresztül a konyhába....De én butaliba, azt gondoltam, hogy ez volt a neheze..Pedig most kezdődik csak a mókás rész.

Az úgy volt, hogy már a tervezési fázisban előrelátóan húzogattam a vonalakat a kockásfüzetemben, hogy mindenképpen legyen hely a konyhában egy aprócska spájznak, és egy elképzelhetetlenül borzasztónagy kétajtós hűtőnek, amire mindketten vágytunk.

Még sosem volt szép, új hűtőnk, mert amikor régebben összegyűlt volna a pénz, kedvesem meglepett azzal a bizonyos gyöngyfülbevalóval, és elköltötte a jegesalapot. Így aztán eddig húztuk a torkaisvéres hidegcsinálónkkal, amiben már alig pislákol az élet (szó szerint, merthogy a világítása is tönkrement), a legnagyobb fokozaton sem bír rendesen hűteni...

Mindig megcsodáltuk a nagyáruházak kínálatát, ha éppen arra vitt utunk, vagy nézegettük katalógusokban, de egyik sem volt az igazi, míg nem pár hete megpillantottam Jegesbrumit. A nevét onnan kapta (persze ne üssétek be az árukeresőbe mint típus, mivel mi adtuk neki ezt a típusjelzést), hogy igencsak méretes, négyajtós, és megmentésére igencsak magas összeget kellett leperkálnunk, hogy kiszabadítsuk egy raktár fogságából....Ebben segítségemre volt egy drága jó ügyfelem, aki elintézett nekem egy jó nagy kedvezményt, és megkönnyítette a fríjegesbrumi akciót...(hálám jeléül hétvégén vettünk is neki egy plüss jegesmacit -mert Ő is medvegyűjtős-, és az imént voltam a virágosnál, ahol egy hatalmas cserepesnövény közepébe ültettem fel a fehérmackót, mindezt pedig feldíszíttettem, és pompás meglepit csináltunk belőle. Még nem kapta meg, talán mostanság ér oda, és reményeim szerint örömködni is fog neki).

Jegesbrumi szombat este kilenckor érkezett, és nagy kínszenvedés árán bekerült a kis ficakba a jó előre megépített helyére, és azon kívül, hogy késő estig szedegettük róla a mindenféle védőfóliákat, meg ragasztókat, fotózkodtunk vele, és a hatalmas, pasinálisjóvalnagyobb szállítódobozában, meg kardoztunk a hungarocell darabkákkal, és rendkívül jól szórakoztunk, mégsem üzemeltük még be. Egyrészt azért, mert figyelmeztettek minket, hogy legalább öt óráig állnia kell a végleges helyén (nem tudom miért, de bevettük), másrészt meg vasárnap elolvastuk a használati okoskézikönyvet, és annyira bonyolult a beüzemelése, hogy megegyeztünk abban, hogy a szakszervizre bízzuk, mivel nekik tuti a kisujjukban van az egész hűtő, még álmukban is össze tudnak rakni egy ilyet...

Ezen így utólag a hasamat fogva, sátániasan röhögnöm kell: HAHAHAHAHAHAHHHHHAAAAAAA!!!!!

Ma reggel felhívtuk a hűtőgépet gyártó céget (nem a forgalmazót, hanem azt, akinek a futószalagjairól lecsusszan a mi "kis" gépünk, ők egészen biztosan segítségünkre lesznek), hogy két napja vettünk ezt a bizonyos jégcsinálósat, és legyenek kedvesek valakit kiküldeni, l. egy szerelőt, aki beüzemelné nekünk. A hölgy készségesen közölte, hogy nem ismeri ezt a típust, de várjunk türelmesen, megkérdezi a kollégáját, aki utána megkérdezett még valakit, aki vélhetően biztosan tudja. De pedig nem. Mondták, nézzük már meg a hűtőnket, hogy mi a kódszáma, mert amit bediktáltunk, olyat ők nem gyártanak...."Hölgyem, rajta van a számlán, a hűtőn, és egy Önök által kiadott prospektusból néztük ki...!?" Fogalmuk sincs, ők még nem is hallottak erről....

Javasolták, hívjuk fel a szakszervizüket.

Azért egy szakszerviz nyilván tudja, mert ugye ők javítják is garanciában a mindenféle, általuk gyártott szerkezeteket, tehát nem légbőlkapott feltételezés tőlünk, ha bizakodva tárcsáztuk a megadott számot......

Kedves úr elbizonytalanodott a vonal túlsó végén, most így egyszeriben nem tudja, miről is van szó. Türelmesen elismételjük a helyzetünket, bediktálunk kódszámot, méretet és mielőtt visszairányítana minket a központba, jelezzük, hogy onnan küldtek ide.....Kis türelemmel vagyunk, amíg megkeresi a vezetőt, hogy mégis mit lehetne tenni ilyen váratlan esetekben, hogy valaki egy vagyonért vesz egy két éves garanciával bíró hiperszuper darabot, amit be szeretne üzemeltetni a szakszervizével.......Egyre nagyobb türelemre van szükségünk a vonal innenső oldalán, amíg ők keresik a megfelelő csavarhúzós kantárosgatyóst...Nem találják.

Újabb kis türelmet kérnek, most már legalább egy napot, amíg megnézik, hogy miről is van szó, és közlik, hogy az igazat megvallva még egyetlen darabot sem adtak el ebből a hidegcsinálóból, és senki nincs, aki ismerné a szerkezetet, és időt kérnek, amíg szereznek egy leírást, és valakit felkészítenek belőle.....

Most mit mondjak?

Ne legyek pipa?

Kéne egy vödör jég, amiben lehűthetném a fejemet...

Ha működne.

A jégcsinálós.

 

free music

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr86114609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyámlánya 2007.07.09. 15:13:03

ugyan má' Piros!

szerinted ki hiszi el azt Neked, hogy valóban dühös vagy, meg hogy az épp télire forduló időjárási viszonyokban jégre van szükséged?

Valdd csak be, hogy valójában egy bazi nagy papírdobozra volt szükséged, amiben Pasival jót kardozhattál, és újra kamasz lehettél.
arról nem is szólva, hogy topszuperszikret attack volt, senki meg se láthatott, így még a bizniszwumenimidzseden se eshetett csorba!

de most aztán mit kezdesz a négyajtóssal?
konzervgardróbnak avanzsál majd?

Piroska 2007.07.09. 15:48:07

Háááát, valószínűleg ezt hallgatom:
A rongyrázósok jól megszívták, hahahaha!!!!
Ekkora balekokat, kellett nekik egy bazi nagy jégcsináló?
Meg minek az, nem elég má' nekik az egyajtós, rögtön négy kell?????????
:-)

Egyébként meg reményekdem, hogy sikerül szerezni egy embert, aki beköti. Az a röhejes, hogy egyébként meg lakásos lapokban volt prosijuk is erről a termékről, szóval ha ennyire felkészületlenek.......

anyámlánya 2007.07.09. 19:37:15

ajjajj!
ha még csak ők lennének nem felkészültek!

azért én Nektek szurkolok ám, remélem ez nem is kérdés!
:-))

Piroska 2007.07.09. 20:51:17

Túúúúúdom!!! Köszönöm!

mirwen 2007.07.10. 10:45:20

te Piros, hogy van egy hűtőn négy ajtó? mindkét oldalán kettő kettő, és ez két szoba között áll? vagyhogy? nem tudom felfogni

Piroska 2007.07.10. 11:22:25

Neeem!:-)))
Felül két ajtó, mint egy nagy szekrény, és alul két kisebb a másik kettő alatt:-)
És így tulajdonképpen négy különálló hűtőrészed van, aminek Te mondod meg, hogy milyen hőmérséklete legyen. Vagyis, elvileg lehet az egész csak hűtő, vagy az egész egy mélyhűtő. Vagy 1 mélyhűtő és a többi hűtő. Vagy úgy, hogy pl. az egyikben csak üdítők és borok vannak, és más hőmérséklet és hűtés jár oda. Vagy a zöldségekhez, meg ilyenek.
Érted?:-)
Kellett ez nektek, gyerekek???? Igen!!!!!:-)))
süti beállítások módosítása