Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Rózsaszínfelhő ám

2007.11.27. 15:45 | piroskaesfarkas | 8 komment

A bacitenyészetemmel keresztülhúztam a többiek számításait, akik voltak olyan kedvesek, és a kedvemért önként megfenyegettem őket durván:-)  lemondtak a kispenilátogatásról.

Pedig Meske még a nekünk kijelölt játszósszőnyeget is beszerezte (én ragaszkodtam hozzá, hogy olyat vegyünk Nekik, amire tényleg szükségük is van, így unszolásomra Peni még be is linkelte a kiszemelt virágszirmosjátszósizét), megspékelve egy rózsaszín babarucival, ami egyszerűen a kezéhez tapadt, így az eladó kényszerítette annak kifizetésére....

Addig is, míg eljutunk babanézőbe, természetesen továbbra is mennek a körlevelezéseink, így naprakészek vagyunk belőlük (kivéve, hogy szégyenletes módon pár nappal később köszöntöttük születésnapján Penit, mint ahogy kellett volna.....ég a képünk rendesen), s amióta Peni pocakos és kívánós lett, ezeknek a leveleknek elengedhetetlen része a napiebédbeszámoló, vagyis le kell írnunk Neki, ki mit ebédel:-)

A sok szép pillanat ellenére meg kell küzdenie néhány nehézséggel, amiről eddig azt gondolta, hogy csak másokkal fordul elő az ilyesmi, meg Ő annál sokkal erősebb, meg kitartóbb....Emlékszem, mikor Krisztikebarátnőm mesélt a gyötrelmes szoptatásiprocedúrákról, mikor a fájdalomtól folyamatosan potyogtak a könnyei, kisebesedett, érzékeny lett a cicije, és annyira félt már az etetési órák közeledtével, hogy a talpa is izzadni kezdett, amit előtte sosem tapasztalt. Mikor ezt Peninek elmeséltem, rögtön segítségére sietett: küldött egy csomó linket, beszélt a védőnőjével majd leírta annak tanácsait, hogy küldjem el Krisztikének (rajtam keresztül hallanak egymásról, így én közvetítettem), s gyakorta érdeklődött hogyléte felől.

Na, most azt monjda, érti már, ill. saját bőrén tapasztalja, miről is beszélt Krisztike.....

A könnyeivel is gyakorta meg kell küzdenie, még mindenre érzékenyebben reagál, mint a babavárás előtt, s néha úgy érzi, minden és mindenki gáncsoskodik vele. Mikor elmeséli a történeteket, már Ő is hahotázik rajta, de akkor rémes drámaként éli meg a legkisebb atrocitást is. Azt mondja, az elmúlt tíz év alatt nem sírt annyit, mint az utóbbi hónapokban.

A minap történt például, hogy szokatlanul bömbölős volt a picilánya. Megettete reggel, majd kiszaladt felöltözni, de közben ismét szirénázni kezdett Kispeni. Megvígasztal, megnyugtat, eszik -e vagy sem, próbálkozás, lefektetés. Kirohant a konyhába, megkent egy zsemlét vajjal, rádobott két párizsiszeletet, szépen kikészítette a konyhaasztalra a tányért, hogy később, nyugodtan megreggelizzen. Ekkor ismért felhangzott a főnök hívószava, rohanás az ágyhoz, mi lehet a baj???? Mikor elcsendesedett, egy darabig fülelt, majd elcsigázottan, nagyot sóhajtva leült a konyhaasztalhoz, s készült nagyot harapni a szendvicséből, mikor észrevette, hogy nincs rajta a felvágott???!!! Egy pillanatig elgondolkodott, talán mégsem vette ki a hűtőből, esetleg az tegnap volt? De oldalrapillantott, s meglátta a macskát, ahogy termeli befelé az Ő párizsiszeleteit.......Ekkor rettenetes zokogásban tört ki, s úgy érezte sosem tudja abbahagyni....Még a macska is direkt kiszúr vele???!!!!

Mindezek ellenére a kedvemért (csak hogy nehogy erősítse bennem a nemkívánatos egyik felemet a babavállalással kapcsolatban:-) azért mindig hozzáteszi: "Piroskám, azért még mindig rózsaszínfelhő ám!"

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr30244384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meske 2007.11.27. 15:53:47

Jajj de cukker bejegyzés! :)) Szóról szóra így van, minden szavát megerősítem! :)) És én a magam részéről csak annyit tennék hozzá, hogy szeretnék én már ilyen érzékeny lenni (most is az vagyok, mindenen bőgök, de úúúúgy, hogy ott fekszik az ágyában a kis Apróságom! :)
Na de most pénteken nem menekül KisPeni! :)))))

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.11.27. 16:07:24

Ó, Kisfiam, Nálad nem jelent majd akkora változást a bőgés!!!! Ahogy szerintem majd nálam sem:-))))
A lelki antennáink így is túl érzékenyek, ha ez fokozódna, a kisüléstől beájulnánk, azt hiszem....

Addigra jó lenne, ha abbamaradna a krehácsolásom, mert nem hinném, hogy fertőznék, inkább riasztó. És tudod mi a veszélyes? Hogy a röhögéstől jön rám...Na most gondolhatod, ahogy vigyázban ülünk mi ott együtt??!:-)))

Meske 2007.11.27. 16:13:06

:) hát ezt tényleg nehezen tudom elképzelni, hogy karót nyelve ülünk Peniéknél és alig tudunk beszédtémát találni és kínosan érezzük magunkat... :)))))
evőkanálszámra egyed a mézet! És ami csodát tesz, bármily fura is, az a hagymatea! A vöröshagyma rezgő héját forrásba lévő vízbe kell tenni (úgy 4-5 fej hagymáét) és főzni lassan kb 5-8 percig, majd leszűrni. Be lehet ízesíteni, mint egy hagyományos teát és azt kell inni! 2 nap múlva egy köhintésed sem lesz! Ez tuti! Ja és nincs hagymaíze!!!

Piroska 2007.11.27. 16:31:46

Na, jól megnézem azt is, köszönöm!!!!
Az öcsém meg valami mentolos torokmézet ajánlgat, l ekéne battyognom a bioboltba érte.......

Ingrid 2007.11.27. 22:38:33

Hogy mennyire ismerősek ezek a sorok. Ha nem tudnám kiről írod, azt hinné rólam íródott :)
Persze a párizsi szelet és a macsek az nem stimmel.

Jobbulást Neked és mihamarabbi babalátogatást!

Piroska 2007.11.28. 10:08:44

Te is Ingrid? Így hullámzol? Pedig nekem úgy Te nemis!??
:-))
Pénteken megyünk is!!! Köszönöm!:-)

Ingrid 2007.11.28. 11:50:02

Vannak hullámok, nem szívesen írok ezekről, úgyhogy csitt! :)
Szerencsére kevésszer és ügyesen kezelem.
Péntek után számolj be!

Piroska 2007.11.28. 15:19:34

Ó, számon lakat Ingrid!:-)))
Egyébként nem szégyen az! Sőt, én kifejezetten szeretek a kismamás/kisegyerekes barátnőimmel beszélgetni, mert nem csak a vattacukorságáról beszélnek -bár ahogy látod, miként Peni, úgy a többiek is kiemelik, hogy egészében nézve rózsaszín felhő-, hanem a nehézségekről, szomorúságról, kapcsolatok átrendeződéséről, érzékenységről, régi munkatársak, barátoknak hitt emberek eltávolodásáról, stb....
:-))

süti beállítások módosítása