Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Borsós nosztalgiázás

2007.05.31. 21:30 | piroskaesfarkas | 4 komment

Nem is igaz, hogy állandóan finomságokról álmodozom, mióta fogyókúrázom!!!!! Ki mer ilyet állítani, hm??

Azóta, hogy fehérdobozos menüvel diétázom, sokszor megkaptam, hogy "húúú, milyen jó neked, ilyen ízletes ételeket eszel" vagy "te már megint kajálsz????", és persze azt, hogy "ekkora nagy adag kaja, hogy lehet ezzel fogyókúrázni???". Nem sokáig ugrattak, mert figyelmeztettem a környezetemet, hogy ne cicózzanak egy több hete kemény önsanyargatást végző, cérnulni vágyó nővel, mert valamilyen furcsa kémiai folyamat következtében igen nagy erőt vagyunk képesek összpontosítani a jobbegyenesünkbe, és a fogyókúrát időnként kísérő ingerültség miatt (főleg, ha irigylik azt a két szelet papirkenyeret, vagy a gyufásdobozniy húst) használjuk is, ha hasonlókkal macerálnak minket.....:-)

Szóval, megjelent a friss borsó is a piacokon és a zöldségeseknél, amit én gyerekkorom óta imádok! A nagymamáim mindig aggódtak, ha rámbízták a pucolást, hogy több kerül a számba, mint a levesbe, mert mindig megdézsmáltam. Aztán használtuk törzsi eledelként is, mikor a kertben sátoroztunk az unokatesóimmal nyaranta. Akkor a legjobb, amikor még nem nőttek meg benne akkorára a szemek, hogy szögletesre nyomják egymást, és még aprócskák, viszont édesek!

Nagy kedvencem a borsóleves, csipetkével, zsenge leveszöldségekkel, amilyet az agárdos mamám csinált nekem, ha kedvembe akart járni (és sokszor akart a drága), és amilyet más senki sem tud ugyanúgy, ahogy Ő......

Pasi vett nekem egy nagy zacskóval, melyet hazaérve beleöntöttem egy nagy tálba, s mint aki valami nagy dologra készül, elhelyezkedtem törökülésbe a pamlagon, ölembe a borsóval, és elkezdtem pucolni, egyenesen a számba (ja, persze, hogy nem levest főzök belőle:-))) Isteni, volt, de valami mégsem volt az igazi, valami hiányzott....

Nem perlekedett velem senki azért, mert megdézsmáltam a levesbevalót.....

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7889621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.06.02. 11:01:19

nekem a galambburukkolás olyan, mint neked a borsó. :-)

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.06.02. 16:38:35

Pancccs! Ezt a galambos dolgot el kell magyaráznod!:-)

pancccs 2007.06.04. 20:59:46

nekem a galambburukkolás kötődik a nagyanyámhoz, mint neked a borsó. nem véletlenül nem eszek galambot. :-)))
csak az a baj, hogy mindig összeszorul a szívem, ha galambburukkolást hallok, mert nincs már meg a ház, ahol a nagyanyám lakott.

Piroska 2007.06.05. 10:58:52

Megértem.....
Én is szívesen emlékszem vissza a porolóra, ahol naphosszat csüngtünk a nagymamámnál. Az a ház még megvan, és sokkal kisebbnek tűnik az udvar, ami akkoriban hatalmasnak látszott:-) A világ urai voltunk a poroló tetején:-) Hittük...
süti beállítások módosítása