Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Ó, azok a boldog békaidők!

2007.05.29. 22:25 | piroskaesfarkas | 9 komment

Kezdtem az hinni, hogy azok nyertek, akik vállveregetések közepette jósolták nekünk, hogy hamarosan eltűnik az összes békakezdemény a kertünkből, ne zizegjünk, menjünk nyugodtan haza aludni.


Így is lett (mármint nem az alvás, mert az mostanában nem megy nyugodtan). Vagyis eleinte (ez sem az alávásra, hanem a békakezdeményeltűnésre vonatkozik). Mert egyszercsak, varázsütésre eltűntek a vízből a kis, fekete, ufószerű korongok, aprócska farkincával, anélkül, hogy észrevettünk volna rajtuk bármiféle lábakat kifejlődni.

Szombat reggel kitrombitáltam a pasit az ágyból, mondván, hogy azonnal jönnie kell, mert rögtön mutatnom kell valamit, valami nagyon fontosat. Eleinte nem hitte el, és gyanakodott, hogy csak azért találok ki ismét valamit, hogy végre felkeltsem, mert nem bírom, ha szép az idő, én felébredek, ő meg húzza a lóbőrt. Ja, meg persze azt sem, ha ugyanezt teszi, mikor rossz az idő....Vagyis igaz ami igaz, nem szeretem, ha durmol, ha én éppen már nem, és alig bírom kifondorlatoskodni, hogy anélkül felébredjen, hogy kimondottan és bebizonyíthatóan én keltem fel. Pedig de:-) Ilyankor pl. felküldöm a kutyákat, hogy nézzék meg a gazdit, akik ugrálnak az ágyon körülötte, amíg ki nem nyitja a kis szemét, vagy készítek neki reggelit és felviszem......

Az előző esti pókervereség után persze, hogy nem ébred fitten és üén, amikor hajnalban kúszott haza!!!????? Azóta is az első nyerésére hivatkozik, amelynek befolyt pár tízezer forintját mind "rámköltötte" (meg persze vettük a pókerszemüveget meg a pókercsigákat), ha felemlegetem a pénteki kártyás kilengéseit.....

"Na mutatsd, mi olyan fontos, hogy hajnalban (fél kilenc...kinek mi) kirobbantasz az ágyból???" -dörmögte álmosan és borostásan, mikzben kifelé tuszkoltam a kertbe.
"Tarararaaaaaaam!!!" -és lelkesen ráböktem az első kinyílt tavirózsára, amit már egy hete bűvölök, hogy nyíljooooon már, mert azóta bimbózódótt a tó felszínén. És most tessék, pompázatos, és boldog vagyok, mert ez az első kertünk, benne az első házunk a legeslegelső tóval, és rajta a tavaly beültetett, de idén a mi örömünkre rózsát bontó tavicsodával. Fogjuk rá, hogy Őt is elkapta a pillanat...:-)

Hétköznap főként reggelente van lehetősége arra, hogy világosban megszemléljem  kertet és a tóban lakók életét, ilyenkor etetem meg a halakat és próbálom megtalálni a csigákat, s ekkor fedezem fel az új hajtásokat, virágokat. Beindult az élet!!! Fotóztam (jó, nem vagyok egy nagy tehetség, de imádok fényképezni) szitakötöt, óriásit, mint egy  kék helikopter, vizipókot, tavi növényeket, halakat....
Rendszeresen létszámellenőriztem a kis fekte békabébiket is, amíg egyik reggel nem találtam egyetlen egyet sem. Nagy sóhajtással nyugtáztam, hogy vagy megkajálták őket a koik, vagy valahogy, turbóra kapcsoltak, lábakat növesztettek az éjleple alatt, és a szomszéd kertjén keresztül távoztak egy nagyobb és szebb tavat keresve, mert a miénk inkább madáritató méretű...hát jó.

Tegnap pasi füvet nyírt, miközben én, némi lelki erősítés után ismét kezembevettem a fűszegélynyírót, ami a múltkor megtámadta és levágta az ujjbegyemet, és ezzel próbáltam a tó melletti sziklákra ránőtt fűcsomkat leszabdalni. Úgy tűnik, ott vertek táborhelyet ezek a kis békasrácok, mert ahogy elkezdtem kaszabolni a zöldet, egy egészen picinyke breki ugrott ki, egyenesen a tenyerembe. Az első frász után összegömbölyítettem a két kezemet, és visítottam a pasi után (nem is egyszerű túlordítani egy fűnyírót), hogy rohanjon a fényképezőgépért, esemény van!!!!!! Finoman átpasszoltam az Ő nagy kezeibe ezt a csöppnyi jószágot, vigyázva, hogy meg ne nyomjuk, és elkészítettem az első, büszke békabébiszülős képet, ami itt látható. Gyorsan visszatettük az árnyékos részre, hogy találjon magának új menedéket, és akkor vettem észre, hogy telis-tele van a tópart aprócska, ugráló szürkeségekkel, mint amilyen az imént a tenyerünkben lapult.

Tehát még nem mentek el, aminek most még örülök is, mert még sosem láttam ilyen tündéri, picinyke békát. Jó lesz majd emlékezni rá:

Ó, azok a boldog békaidők!

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr4789088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pancccs 2007.05.30. 00:10:45

Piroska, azt hogy véded ki, hogy ne félj folyamatosan attól, hogy egyszer végeszakad az idillnek?

Cserke 2007.05.30. 06:06:18

Szóval célozgatunk???Vedd tudomásul, én egy darab békát nem látok.Ill. csak nagyokat.... :o(
Nálam rózsaszín tündérrózsa virágzik, meg a kolokán.És minden burjánoz.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.30. 12:49:44

Panccs!!! te most a tóra gondolsz, mikor ezt kérdezed, vagy a lelkemre????:-)))
Nem tudom kivédeni, sajnos. Nem telik el úgy nap, hogy ne rágódnék ezen...pedig nem szabadna.
Minap kérdeztem a pasitól, hogy vajon, leszünk -e ennél boldogabbak (erre válaszolj pasiként jól!!! Ha szt mondja, hogy igen, akkor bedurcázom, hogy ezek szerint nem érzi magát mellettem felhőtlenül boldogan, és mire vár????? Ha azt, hogy nem, akkor depresszióba esem, hiszen, remélhetőleg még annyi közös csoda vár ránk, akkor meg mit ás el minket jóelőre???), mint most, mert attól félek, hogy talán nem, vagy nem tudjuk fentartani a mostani állapotokat....
Nem gondolom, hogy idillikus az állapot, amiben lengedezünk, de nagyon jó, és nem igazán vágyom többre (na jó, azért igen: le kell cérnulnom, majd szeretnénk gyerekeket, meg csodás gyűrűt, ami lehúzza az ujjamat, akkora gyémántot ölel át, meg felfújhatós medencét, meg hogy a pasi cége beinduljon, meg hogy végre megérjek az anyaságra, stb., stb....)
Már maga a kérdés is hordozza a szomorúságot....

anyámlánya 2007.05.30. 15:39:36

Piros!
Ne sajnálj, és ne állj lesben!
Egyszerűen csak add ár magad mindannak, ami körülvesz. A tudatalatti félelmek csak gáncsoskodó tényezők.
És csak gondolj arra, hány millióan vannak, kik még csak árnyékába sem kerülhettek annak a létállapotnak, aminek szerencsés módon Te/Ti részesei vagytok.
És hogy ez így van, az nem másnak köszönhető, mint annak, hogy az vagy, aki vagy.
Ez a jutalmad önmagadért!

Életed alkonyán pedig ezek lesznek majd azok a boldog békeidők, melyekre emlékezhetsz, melyekről mesélhetsz, s hová időnként képzeletben visszalophatod magad.

Hogy nem mindenkinek sikerül/t. Istenem. Épp ettől szép minden. S tudunk örülni, ha aztán mégis.

Szóval, hagyd a setét árnyakat a kamrában, s menj a napra, harmatos fűbe békalesre!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.05.30. 18:12:52

Anyámlánya, de szépen mondtad!!! Köszönöm!!!:-))
Nagy kár, hogy már nem írod a naplódat.....Nekünk!
Nagyon rossz tulajdonság, tudom, levetkőzni vágyom ezt, de hiába.....állandó boncolgatás, elemezgetés...(pasi is totál kiakad időnként rajtam)
Alapjáraton egy mosolygós-bőgős típus vagyok:-)

Minden boldogság, pihepuha lengedezés a rózsaszín vattacukorban törékeny dolog, hirtelen, pillanatok alatt lehet zuhanni és magasba emelkedni.....Én szívesen szálldogálnék ott, vagy itt, ahol most vagyok.

De szíven talált a kérdés, nagyon.....Hajaj.

pancccs 2007.05.31. 19:40:20

arra is gondoltam, hogy az idill belőled fakad. nyilván vannak emberek, akik tudnak otthont, családot, melegséget, maguk köré hangulatos környezetet teremteni és van, akiknek nehezen megy. nekem például nem mindig megy. szóval tulajdonképpen Anyámlányával értek egyet. mert ha nem menne, akkor nem ilyen lenne ez a blog.

Piroska · http://piroskaesfarkas.blog.hu 2007.05.31. 20:53:29

Hogy Ti milyen tündérpofák vagytok!!!! Köszönöm szépen, nagyon, de nagyon jólesik!!!!
Az, hogy most éppen sikerüt, nem jelenti azt, hogy mindig is így lesz. Sajnos.
De igyekszem!:-)))

Edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.06.11. 10:13:44

Még nem láttam piros tavirózsát, felénk csak rózsaszín/fehér van...
De ha nálatok piros, az biztos jót jelent, ugye, Piros? :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.06.11. 12:20:15

Csak azt jelenthet!!!! Te biztosan sokkal szebb képeket tudnál készíteni!!! Nem egészen piros, inkább nagyon sötét bordó.
süti beállítások módosítása