Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

A banán porciózása

2007.02.12. 17:29 | piroskaesfarkas | 10 komment

Ritkán engedélyezek magamnak banánt a diétázós időszakokban, mert az egyik legfinomabb, de mégis igen sok kalóriát tartalmazó gyümölcs. Pedig szinte mindig van otthon belőle, mert a párom még a teniszes korszakából hozzászokott, hogy naponta fogyasztja, és én is szeretem, hogy simán bedobok egy-két darabot a táskájába csomagolás nélkül, legalább tudom, hogy valamit azért eszik napközben (néha elfelejt ebédelni a nagy munkában).

Én akkor szeretem a legjobban, amikor kicsit pöttyös, de nem annyira, hogy belül már barna legyen, és trutyis, csak éppen hogy szeplős:-) Volt olyan korszakunk, amikor csak azért vettünk turmixgépet, hogy minden nap tudjunk banán turmixot csinálni, hmmm! De hiába is csinálom mézzel, vagy édesítőszerrel, száműznöm kellett ezt is a cérnulás érdekében.

Ritka napok egyikén, az elmúlt héten, amikor már nagyon kívántam az édességet, és egy kevésbé bűnös dolgot kerestem a csokinál  (jaj, csoki!!!!), gondoltam, megeszem egy banánt, éppenjópöttyöset, ami ott figyelt egyedüli példányként a kosárban, az almák tetején. Gondoltam, adok a papagájoknak is, így leültem a kanapé támlájára, a kalitka elé, és letörtem egy-egy falatkát nekik, annyira jó nézni, ahogy eszik, és le sem veszik a szemüket rólam. Mivel ők már nem hullámos papagáj méretűek, elég jól burkolnak is, és imádják a gyümölcsöket, és amit többek között nagyon szeretek bennünk, az az, ahogy esznek, mivel használják a lábukat "kézként", és úgy kajálnak vele, mintha fagyiznának:-) Ekkor azonnal megjelentek a kutyák, és ahogy berobogtak a sétálásból felsorakoztak a kalitka mellett, élén Bendegúzzal, aki egyenesen banán rajongó, talán a virslit szereti csak ennél jobban, és Alfi, aki meg azóta eszi meg a banánt, hogy 3 éves korára "megkapta" maga mellé a Benőt, na és a Szőrtündér, a legkisebb, aki meg megy a másik kettő után, és nem lehet tudni, hogy azért eszik -e meg valamit, mert szereti, vagy mert nem akarja, hogy a többiek elegyék előle. 

Persze, nekik is törtem egy-egy falatot, és ezzel el is tűnt a gyümölcs kicsit több mint a fele, de gondoltam, nem is baj, nem kell nekem egy egészet ennem!!!??? Élveztem az élménypillanatot, mikor az öt kedvencem, tollasok és szőrmanók néznek rám, közben elégedetten mammogják a banánt, és a pillanatot megkoronázandó, éppen beleharaptam volna a megmaradt darabkába, amikor kintről hallom a páromat:"hova lett a banáááááááááááááááááánom???"

Végeredmény:

1 banán - (2 falat papagájoknak méretű+3 falat kutyáknak méretű)

------------------------------------------------------------------

=0,48 banán

-------------------------------------------------------------------

0,48 banán - pasim méretű falat = 0,12 banán marad nekem:-))) Pont az, amin az a kis csücsök van a végén.......(attól kiráz a hideg, ugyanúgy, mint a paprika végén található kis fekete pöcöktől:-)

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr3236015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.02.12. 21:47:41

Ez is butaság ez a banán fogyi frász, hogy húúúú mennyi nagyon sok a cucc benne!
A többi gyümölcshöz, már a nem nagyon cukrosakhoz (30Kcal/100g) képest valóban vagy háromszoros (100Kcal), de adszolút értéken ez nem gáz!
kérdezd virtuális privát étkezési és mozgás tanácsadódat!:)))
Én secperc alatt lefogyasztalak!
De mivel ingyn dolgozom, ezért csak is olyanokkal foglalkozom, akik az utolsó centiig betartják minden utasításom!
Ha már nem fizetnek, akkor legalább a szeplőtlen szakmai presztizsem ne rombolják!:)))
Mondjuk azt akkor se ha fizrtnek!!!!!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.13. 10:10:06

Az igazság az, hogy nem nagyon fogyok, hiába tartom be utolsó centiig a saját életmódváltós irányomat.
Most minden reményem a futógépben van, hogy a mozgással majd jobban beindul.
De talán azért sem, mert ilyen 1-2 hónapos sanyargatásokat máskor is csináltam, és már hozzászokott a szervezetem, talán majd most fog beindulni!
Meg az is baj, hogy törekszem kevesebb méreganyag bevitelére, vagyis a reggeli kv-t is el kéne hagynom, amibe ráadásul egy kis mézet teszek!!!??? Mert édesítőt sem nagyon szeretnék használni (ha mondjuk jövőre babát szeretnék, akkor ne legyek tele méreganyagokkal).........

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.13. 10:12:58

Ja, és a vasárnapi reggelink úgy nézett ki a kávézóban, hogy én egy KV-t ittam sok tejjel, a pasim meg 3 szuper melegszendvicset, isteni illattal!!!!!!!!
És amikor meg vendégek jöttek, és hoztak isteni, óriási adag tiramisut, átlátszó nagy tányérban, kakaóporral a tetején, amit Ők csináltak, meg pizzat rendeltünk, akkor csináltam egy adag zöld salit, és azt ettem, amikor ők pizzát, aztán mikor sütit, akkor ettem még egy kör saluit a süteményes tányéromban....
Szóval, tényleg betartom!!!!

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.02.13. 12:07:49

Kávé helyett zöldteát javaslok. A citrusos remek, ha a simát unod, de én szoktam mentával is keverni (a simát). Utóbbi nagyon frissítő.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.13. 12:17:45

A KV-t imádom, tejeskávé mézzel, jaaaaj!!!!!!!!!!!!!!!! A zöld teát meg nem, de most próbálok rászokni.....(az nem azt jelenti, hogy a KV-ról meg le:-))) Nekem a KV csakis tejesKV-t jelent, ami pótolja az édességet is....


Bcyke, itt figyel az asztalomon a KV termoszod, ami kalandos úton került hozzám:-)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.02.13. 22:28:46

Értsd már meg, hogy nem bírkózni kell, küzdeni a késztetések ellen, mert ez csak feszültség, ami ugyan annyit árt, hanem azt kék elérni, hogy ne is ácsingózzál rá a cuccokra!
Addig esélyed sincs ezzel a fogyókúra álnevű önkínzó és szervezetromboló játékkal!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.02.14. 11:08:47

Jaj, Bcyke, inkább nyomjál pozitív dolgokat, bíztatást, meg minden!!!! Láthatod, hoyg futok is, meg végülis elvagyok én a salátákkal, sovány húsokkal és párolt zöldségekkel.
KV-ról meg nem mondok le.
KELL, hogy most sikerüljön!
süti beállítások módosítása