Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Jutalmul

2007.01.30. 16:37 | piroskaesfarkas | 4 komment

Nem mai történet, legalább két hetes, de még mindig annyira sajog a lelkem, ha belopódzik a gondolataimba ez a sérelem, hiába mondogatom magamnak, hogy ne is foglalkozzak vele......Nem is írtam le eddig, de most mégis, mert hátha leteszem a batyut és jobb lesz nekem:-))))

Már 5 éve, hogy leszerződtem mostani munkahelyemre, hosszas tárgyalások, fontolgatási körök után, és többnyire szeretek is itt lenni, mert ha nem így lenne, már vettem volna a kalapomat, és pá:-)

Egy másik cégnél dolgoztam, mikor egy ajánlásra megkeresett egy fejvadász, és gondoltam, megnézem az itteni lehetőségeket. Már akkor kikötöttem a fizetési igényeimet (megjegyzem, tényleg sokat kértem), és erősen tiltakoztam, amikor felajánlottak egy jutalékos rendszert, de végül elfogadtam, mert az alap bérem is még így is magas, gondoltam, ha a jutalék nem is igen lesz belőle, mégis jó lehetőség, kihívás, stb. A jutalék sávokat úgy kötötték ki (egyébként csak én vagyok ilyen elszámolásban itt, nyilván azért, mert az én részlegem teljesítménye egyedül hozzám köthető, ill. ez egyfajta ösztözés is, hiszen, ha nincs haszon, engem kirugnának, nem fizetik tovább az alap béremet sem), hogy minden általam szerzett/végzett munka utáni haszonból, bizonyos sávonként egyre kevesebb a %-os hasznom, bár ezt nem is értem máig sem, de mivel nem hittem teljesen abban, hogy az első sávot is elérem, ezzel sem foglalkoztam. Úgy állapodtunk meg, hogy kapok egy évet arra, hogy kialakítsak egy új részleget, ügyfeleket szerezzek tendereken, és legyen szakmai hírneve eme új részlegnek, majd 1 év után leülünk, és ha még nem is volt hasznunk, megnézzük, hogy mennyire sikeres a tevékenységem.

Már az első évben olyan jól alakultak a dolgok, hogy több tendert is megnyertem, nálam jóval nagyobb cégekkel szemben, teljesen egyedül (azóta is egyedül viszem ezt a területet, sokszor belerokkanva, de még bírom:-), így nem is volt kérdés, hogy marad -e a szakmai részlegem, vagy sem (a jutalékom átlépett a 2. sávba, amely sávba eső haszonból már jóval kevesebb a jutalékom). A szerződésemben az is állt, hogy minden év végén kötelezően meg kell emelni a fizetésemet az infláció mértékével, de ezért sosem kopogtattam. Azóta, szerencsére (és ezt lekopogom egy műanyaggal bevont fán, mert szerintem az is ér) évről évre "szárnyal" a csoportom (ami egy főből áll, vagyis én magam:-), és a 2006-os év az eddigieknél jóval több nyereséget hozott, amivel teljesítettük a tulajdonos (aki egyben ügyvezető) által év elején meghatározott minimumot, sőt, azt túl is léptük. A 10-15 fős cégünk teljes nyereségének én hoztam az 50%-át, vagyis az én részlegem (= 1 db Piroska:-). Ennek örömére tavaly év végén, egy szokásos heti megbeszélésen, ahol mindenki jelen van, a főnök közölte, hogy ezért, mivel túl is léptük az előirányzott összeget, mindenki kap jutalmat, melynek összegéről egyenként értesít minket. 

Bár nem tudtam az összeget, de várhatóan 13. havi fizetésként kapjuk meg, vagyis kb. a fizetésünk összegére számítottam. Mikor még január közepe felé is csend volt irányomban, és láttam boldogan kijönni a kollégákat a pénzügyről, gondoltam, rákérdezek. Nyilván, nem verhetem az asztalt, hogy hol van már a lóvém, mert ez nem egy kötelezően utalandó valami, egyszerűen a jó munkánkat díjazza a tulajdonos, tehát nem leszek szemtelen, pofátlan!!!??? Érdeklődtem a pénzügynél, mailen, vajon mire számíthatok, és jeleztem, hogy csak finoman érdeklődöm, csupán azért, mert december végén elhangzott egy ígéret, hogy mindenki kap, azért merészkedek jelentkezni ilyen ostoba, tolakodó kérdéssel, és jeleztem, hogy mivel a tavalyi sikeres munkáért kapjuk, bízom benne, hogy én is beletartozom a halmazba.

A válasz teljesen lehangoló volt és fájdalmas. A pénzügyes kolléganő a kérdésemet továbbította a főnöknek, aki őt ezután behívta, és szájába rágta, hogy mit írjon nekem(annyi nem volt benne, hogy behívjon, leültessen, vagy esetleg írjon egy k.... levelet felém). A gazdaságis tájékoztatott arról, hogy elismerik a teljesítményemet, de nem kapok jutalmat, mivel túl magas volt a jutalékom 2006-ban, és így többet keresek, mint a többiek...................................

Erre visszaírtam a gazdaságira, hogy 1. ez a fizetésem, ezzel vettek fel, és egyáltalán nincs közöm ahhoz, hogy itt ki mennyit keres, és szerintem erre hivatkozni pl. fizetésemelésnél, vagy egy ilyen fordított esetben halál!!!???? Annyiért vettek fel, amennyit nyilván a cégnek érek.... 2. Túl sok a jutalékom???? Talán azért, mert ennyi sok hasznot hoztam a cégnek, míg 10-14 ember hozta az egyik felét, addig én egyedül a másik 50%-át???? Ha én nem húzok bele, akkor a többiek sem kapnak??!! 3. Ha azért nem kapok, mert túl sok a jutalékom, ezek szerint akkor kaptam volna, ha szarul dolgozom, és ennek a töredékét hozom be???????????????????????????? 4. Elhangzott, hogy a jó munkájáért MINDENKI kap!! Nem a zuhanyhíradóból, vagy a folyosói pletyikből szedtem, hiszen arra sosem hivatkoznék, okos bizniszvumen vagyok én ám!!:-))))

Még egy kesztyűs ért gyomorszájon, amikor a tegnapi ebédnél az egyik kolléganőmmel beszélgettünk, aki (ugye mindenki úgy tudja, hogy mindenki kapott jutalmat, hiszen bejelentették, így lehet is beszélni róla) megjegyezte, hogy most milyen jófej volt a főnök, és milyen szép, hosszú köszönő levelet írt mindenkinek, melyben ecsetelte, hogy milyen szuper dolgoztak, és megírta a jutalom összegét...Szóval, még arra sem méltatott, hogy egy büdös levelet írjon...............

Fontolgatom, hogy mit tegyek, menjek -e be a főnökhöz megkérdezni (a héten jön vissza szabiról), mert most sem jobb, hogy leírtam ezt az egészet:-) Egyrészt, nem akarok követelőző lenni, másrészt meg annyira aljas dolognak érzem......De nyilván nem godnolja meg magát, még egy forintért is tekergeti a nyakamat, és mindig többet és többet akar. Kell az nekem, hogy megint kitegyem a lelkemet???? Vagy írjak egy mailt??

Romokban heverek (ha betolakodik a gondolataiba ez a téma), és nem a pénz miatt, bár nem utasítottam volna el.

Tehát, le kell vonnom a következtetés: túl jó voltam, ezért nincs jutalom, ha rosszabbul teljesítettem volna, akkor meg azért nincs(és mivel úgy nem érjük el a kivánt szintet, a többiek sem kaptak volna).......Jó taktika.

· 2 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7632238

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prediksi mbah sukro 2018.02.11. 22:05:55

Ezért volt 1984 kurvajó év a zenében - charivari

Trackback: prediksi un 2018 2018.02.11. 18:07:03

Body transfer 01 watch - Hvac tag lines

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.30. 19:52:48

megértelek, hasonló a helyzet a kedveseméknél...

a többiek tudják, hogy te nem kaptál jutalmat - és hogy ugyanannyira jó vagy egyedül a cégnek, mint mindenki más együtt?

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.30. 22:14:43

Igen, legtöbben tudják, hogy én viszem a felét, de kb. ez van, amióta itt vagyok, vagyis a 2. évtől én hozom az 50%-ot, csak most magasabb az összeg, így haladtuk túl az előirányzott egyébként is magas küszöböt. Azt, hogy én nem kaptam, többnyire nem tudják, mert ugye úgy volt beharangozva, hogy mindenki kap. Csak összeadta a jutalékomat az alappal, és elég magasnak találta.....Tényleg, nem is a pénz fáj a legjobban...
Aki ismer, és elmondtam ezt a storyt, teljesen kiakadt...
Ez van.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.01.30. 23:23:01

Az szokott úgy lenni, hogy valakinek leosztandó zsuga, ami amúgy mindig valami becsörgés hányadosa, ami becsörgés ha nincs, akkor nincs kiköhögés sem, kvázi kockázat zérokománull, egyszer csak a leosztó agyát, aki amúgy a legvastagabbként aprópénzként osztogatja a cuccot,egyszer csak el kezdi baszni, hogy mi a halálra kap már ollan sokat az, akinek ezt a sokat ő amúgy csak a maga jóval többjéből csak mint járó kis szarságot kéne, hogy kiköhögje.
Ez még akkor is szokikígy lenni, ha nem mint tulaj a kvázi sajátjából dobja, hanem mint menedzser a máséból.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.31. 09:26:55

Na igen, én is el tudom képzelni, hogy mi megy az agyában ezzel kapcsolatban........Nem hiába nincsen KV sem, túúúúdod!:-)
Még nem döntöttem, hogy előhozakodjak -e ezzel...
süti beállítások módosítása