Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Romantika kapszula

2007.01.12. 12:29 | piroskaesfarkas | 7 komment

Hé, pasik!!!! Ne a kis kék tablettára koncentráljatok, inkább vegyetek be egy romantika kapszulát, szerintem arra nagyobb szükségetek van, és talán nekünk is!:-)

Ha a férfiak tudnák, hogy milyen keveset kell tenni ahhoz, hogy levegyenek a lábukról minket!?? Vagy talán tudják, de a legtöbben mégsem törik magukat, max. az elején, hogy  apróbb kedvességekkel színesítsék hétköznapjainkat, pedig egy egészen kicsivel is beérjük, és hetekig elegendő lenne, hogy táplálja a lelkünket, csillapítsa az ott található romantika-éhségünket, ami egy kis, rózsaszín, felhő alakú, és köd állagú részünk.:-)

A párom ma nagyon büszke volt magára, mert egy ismerős lány példaként emlegette fel a férjének, hogy bezzeg az én kedvesem milyen romantikus, és milyen meglepetésekkel keresi a kegyeimet, így a kedvesem többször is emlékeztetett rá, hogy ő már egy "példakép", el ne felejtsem!!!!:-) Teljesen odavolt magától, mintha ezzel egy jó időre be kellene érnem, jól beosztani magamnak, és ki is van pipálva az egész, mert megszerzett egy kis kitüntetést a zakója zsebe fölé, ami éppen hogy alig látszik, és Ő osztotta ki saját magának:-))

Tudom, nincs okom panaszra, mert össze tudom hasonlítani más pasikkal az enyém romantika indexét, kollégákkal, barátokkal, stb., bár meg kell mondanom, hogy nekem azért ez sem mindig elég.-)Vannak kedves ötletei, kreatív, és időnként virágot is hoz:-) (mondjuk azt sem szeretném, ha mindig vagy túl rendszeresen hozna, mert az már megszokás!), de azért, ha én pasi lennék sokkal több ötletem lenne, és jóval több alkalmat találnék a romantikára.

 

Vannak jó kis magyarázatok, mint pl. túl sok romantikus, giccses filmet nézünk, és úgy képzeljük, hogy az a valóság, és ez okozza a félreértéseket, mert túl nagy elvárásokat támasztunkk!!! (megjegyzem, a pasim kedvenc filmjei közé tartozik pl. a Love Actually, vagy a Szerelem a végzetem John Cusack-kal, aminek a DVD-jét Ő vette meg, és nézte meg, amikor elutaztam két napra - és imádom, hogy szereti ezeket! Na persze gyorsan meg kell említenem azt is, hogy nagy kedvencei a Bud Spencer filemk-te jó ég??!!!, és mivel pasi, meg kell néznie minden ölős-lövős-szexes akcófilmet is, amit szerencsére az erre szakosodott haverjával tekintenek meg a moziban, így nekem nem kell végigszenvednem)

De ezzel nem lehet minket lerázni, mert elég egy csokor hóvirág (pl. hóvirágot még sosem vett nekem, pedig ezerszer körbelőttem a témát, célozgattam, vettem pici régi üvegvázást, és hangosan, többször bejelentettem, hogy ez bizony hóvirágváza, nem más, de eddig hiába:-), vagy egy romantikus vacsora gyertyafénnyel, vagy valamilyen egyedi, ránk szabott ötlet! Szóval nekem ne takarózzanak azzal, hogy "látod, a Kevin Costner milliomost játszik, és helikopterrel szállítja az éppen felszedett nőjét az esti vacsorára,  én ezt nem tudom megtenni, könnyű így elkápráztatni a nőt, stb.", mert ennél sokkal kevesebből ötletesebb, egyedibb és kedvesebb dolgot is ki lehet hozni.

 

És a lánykérések!!???? Lehet, hogy csak a környezetemben nem hallottam sok szép, kreatív megvalósításról, de úgy vélem, tényleg elég ritka dolog, hogy úgy sikerül, hogy abból igazán szép emlék legyen... Nem is tudják a pasik, hogy milyen csalódást tudnak ezzel okozni, ha csak úgy hányaveti módon kérik meg a kedvesük kezét (tisztázzuk! Ezek közül is van az a csoport, aki egyszerűen nem is tartja fontosnak sem a kapcsolatot, sem a házasságot, és azért ilyen, és van a másik halmaz, aki pedig szimplán ilyenek mindenben, bár tényleg nagyon szeretik a lányt, akit megkérnek),  és sajnálhatják, hogy nem tették oda magukat, és nem iskerült rendkivülivé varázsolni a pillanatot.

Nem arra gondolok, hogy teliholdkor jelenjen meg egy kisebb mexicói zenekar kíséretében, és az erkély alatt adjon szerenádot, vagy helikopterrel érkezzen reggel a ház elé, vagy hasonló, bár nem is lenne rossz:-) Lehet úgy is, hogy spontán bedobja a kérdést, de akkor tegye oda magát, a fenébe is, és adja meg a módját!

Ezt az egész romantikus elmélkedést több dolog is kiváltotta ma nálam. Az egyik barátnőm elbüszkélkedett az eljegyzési gyűrűjével, a csajos kávézásunkon,  és mi visítva nézegettük a csillogó köveket, és kérdezgettük a részletekről, mindent tudni akartunk. Láthatóan visszafogottabb és kicsit szomorú lett, mert bár alig várta, hogy megossza velünk a nagy hírt, és boldog is volt, de talán valami másra számított, és a csalódotság kiült az arcára. Karácsony előtt a párja egyszerűen megkérdezte, hogy "na, hozzám jössz?". Ennyi. Semmi átélés, különleges nézés, kézfogás, párás tekintet. Egyszerűen megkérdezte, és nem csinált úgy, mintha izgulna, hogy a lány mit fog válaszolni, inkább olyan volt, hogy "na, erre vártál, itt van, nesze".......Persze a barátnőm még előttünk sem akarta mutatni, hogy csalódott, vagy nem így képzelte.....

Amikor pl. a kedvesem virágot küldet a munkahelyemre, vagy forró nyári napon beállít egy nagy adag fagyival, hogy együk meg a lányokkal, vagy amikor régen, mikor még a pici lakásban laktunk, és egy nagy hűtőgépre gyűjtött-amit ztán elköltött csak úgy az ajándékomra, és belopódzott a benti íróasztalomhoz, és az edzéscuccomon hagyott egy ékszeresdobozt (frászt is kaptam, hogy gyűrű lesz:-))), és benne volt egy ugyanolyan fülbevaló, mint amilyen a nagymamámé volt, aki meghalt, és amilyet mindig is szerettem volna,  na, akkor a csajok kifekszenek, és párás szemmel néznek rám, hogy de jó nekem, és az ő pasijuk sosem csinál ilyet. De én is így vagyok ezzel, elolvadok más történetén, mint pl. egy másik barátnőm házassági évfordulóra szervezett meglepetésén, amikor még éppen építkeztek, és csak a falak álltak, és készen volt a tető, se vakolás, se villany, semmi. A férje egy elegáns étteremből hozatott kaját, kölcsönzött étkészletet, poharakat, teljes terítéket, volt nagy csokor virág, gyertyák, minden. Megbeszélte az építésvezetővel, hogy este 8-ra rendelje ki a feleségét az építkezésre, hogy valami gond van, jöjjenek ki azonnal. És a férje ott várta, puccba vágva, a téglák és csupasz falak között, és csodálatos nyár esti vacsorát rendezett. Ó hjaj! :-))))

Szóval, azt még nem tudom, hogy ez a  kis rózsaszín kapszula pontosan milyen és meddig tartó hatással bírjon, úgyhogy jó volna kitalálni!:-) Szeintem vennék:-))) A nők:-)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr3627993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

edina · http://edinalorincz.com/photoblog 2007.01.13. 11:11:56

Én azt tapasztalom, hogy az otthoni eresztés nagyon meghatározó. Ismerek olyat, akinél az anyuka-apuka kényelmes szülőnek rendezkedett be, anyuka a lakástündér, apuka a kemény férfi szerepében, semmi dinamukisabb megnyilvánulás - szerintem érthető, hogy ugyanilyen nő- és férfikép alakult ki benne, s amikor mélyen a lelke felháborodik (szerencsére), mert érzi, h vmi nincs rendben, akkor sem tudja, milyen egy "igazi" nő és férfi. Tudom, h egy bizonyos kor után nem a szülőket kéne felelőssé tenni, de maguktól, tudatosan nagyon kevesen tesznek azért, hogy legalább megvizsgálják, megkeressék a miérteket stb. Talán a másik probléma a heyzettel, hogy egy új értékrendszerrel a régi teljesen, minden hozzátartozó elemmel (pl. szülők, vagy mások, akiktől/ahonnan a sémákat vették) felborul, és a páciens elidegenedik tőle, amely társadalmilag nem minden esetben elfogadható...

A rózsaszín kapszulába kétféle varázsport kevernék: egyet, amely kinyitja a szívet, és egy másikat, amely kitisztítja a fejet.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.13. 17:42:03

Szia Edina! Nem mindegy, hogy mit hozunk otthonról, én is így gondolom. De az is nagyon fontos, hogy a nő mit vált ki egy férfiból. Van olyan régi srác ismerősöm, akinek a volt barátnőjével is tartom a kapcsolatot, és nem győzünk csodálkozni a lánnyal azon, hogy a srác az új barátnőjével mennyire más, pont olyan, mint amilyennek a régi barátnő szerette volna, hogy legyen a kapcsolatukban.
Olyasmi lehet, mint a teafilter, nem mindegy, hogy milyen vízbe lógatod: ha forró, rögtön sötét lesz a víz, ha hideg, akkor alig lesz színe, ha meg langyos, akkor jó sokáig kell várni, amíg kiázik:-)))

A rózsaszín kapszulába én tennék egy csipetnyi kreatívitást is.:-)

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.01.15. 09:49:37

Hali Piros!

Na mondjuk akkor tanulság képpen, ami igazi példa lehet, lökjed ide egy postban, hogy Te mikkel lököd fel párodat a boldogságba a dolgos hétköznapok dolgos rohangálásában!
Mert azt én biztosra veszem, hogy a lányok jobbak, de sokkal ebben, de azért van az is sok helyeken, hogy emberek is valami ilyen kapszula félén gondolkodnak a velük éldegélő lánynőknek, csak ez valahogy mint ha nem olyan feltűnő köztéma lenne.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.15. 11:54:25

Bcyke! Én nem a páromat kritizáltam, inkább általánosítottam, és biztos vagyok benne, hogy nekünk nőknek nagyobb az igényünk arra, hogy megalkossuk ezt a pirulát:-)
Pont tegnap hallottam az ismert mondást újból, miszerint a férfiak egy kis szexért hajlandóak némi romantikára, és egy kis romantikától a nők kaphatóak a szexre.....Hangsúlyozom, hogy nagy általánosságban! És túúúdom, hogy Téged pláne nem lehet ide besorolni:-)
Egyébként én igyekszem megszínesítei a párom hétköznapjait, meg jó nagyra felfújni az ünnepeket, jeles eseményeket., és nagyon élvezem is!!! Az a lényeg, ahogy írtad a múltkor, hogy a pasinak az a legnagyobb kihívás és öröm, hogy egy nőt boldoggá tegyen, vagy valahogy így, emlékszel? És régen rossz, ha ezt már nem élvezi.

bcyke blogberlo, aki ott sem volt · http://kacatvilag.blog.hu/ 2007.01.15. 23:44:45

Én egy szóval nem mondtam, hogy akár a párodat, akár bárki mást, vagy akár úgy globál az egész férfi brigádot kritizáltad, sőt még akár csak általánosítottad is!
Én teljes jó indulattal és komolyan gondoltam, hogy tényleg tanulságos és hasznos lenne egy olyan post, amiben írnál a Te ilyen cuccaidról, hogy párkapcsolatilag mivel ajándékozol, ragyogol, kreatívkodol, stb!
Ez jó példa, esetleges viszonyítási alap lehetne minden olvasónak akármelyik oldalról!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2007.01.16. 10:01:13

Bcyke! Ok, leírom!:-))) De olyan jó lenne, ha Te is leírnád a véleményedet, mert Te olyan jó kis szemüvegen keresztül látod a világot:-))))))
Elcsúszott itt ez a topic téma, és nem tudom megbabrálni....
süti beállítások módosítása