Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Romlottleves

2007.01.04. 16:34 | piroskaesfarkas | Szólj hozzá!

A vasárnap este főzött újévi lencse levesem vajon ma még ehető? Hány napig lehet tárolni a hűtőben (a benne főtt csülköt már a 4 órás főzés után kivettem, és azóta lefóliázva kint figyel a teraszon - tegnapelőtt akkora szélvihar volt éjjel, hogy csak úgy zengett a csülkös fólia, de egyikünk sem bírt már kimászni az ágyból, hogy levigyük az időközben kicsit megüresedett hűtőbe)? Már csak azért is izgulok, mert négyen jönnek át hozzánk kajálni, és mivel időm sem lesz bevásárolni, éppen csak hazaesünk a melóból, gondoltam (és ezt meg is hirdettem az érkezőknek), hogy kiehetnénk a maradékokat a hűtőből, úgy mint lencseleves, csípős csirkeszárny, virsli, és még gyártok hozzá majonézes kukoricát.

Talán biztonsági B változatnak hazafelé beugrnuk két nagy pizzáért, de azt majd csak akkor ajánljuk fel, ha megették vagy legalább megkóstolták a levest:-)))) Édesség meg nem lesz, max. a megmaradt beigli. Nem is diplomáciai találkozó, Endre jön át a feleségével, meg a kolléganőm, aki felmondott, és persze a férje.

Most kérdeztem meg Ágikát, és Ő nem enné már meg a levest, mert 4 napos.....

Endre beszerel valami 20 ezer Ft-os valamit, amitől az egész lakásban, és még a kertben is tudunk netezni, de jó!!! Nem vagyok képben ezekkel az izékkel, de valami hálózatos dolog, és miéyen szuper, mert így a pasim a kertben is tud majd pókerezni....

 

Végre tegnap este beszereztem egy új fényképezőgépet, ami már nagyon kellett! Az a helyzet, hogy én mennyiségi fotós vagyok, nem minőségi, és annyit és olyan gyakran fotózok, hogy rosszul éreztem magamat, hogy pár hete bedölgött a gépem, majd az apué is, amit kölcsönkértem (nem nálam, Ő ejtette le). Panasonic FZ50-est terveztem, és vagy 1 éve vágyakoztam rá (akkor még a 30-asra), de végül úgy döntöttem, hogy előbb egy pici, laposabb gép kell nekem, ami befér a táskámba, és csak kattingatok vele, de azért jobb minőségű képeket tudok vele csinálni, mint a leejtett darabjaimmal:-) Végül a Canon 710-est vettem meg. Ha ezzel már jól lövöldözök, akkor pár hónap múlva megveszem az FZ50-est.

A mostani vásárlás ellen szólt az is, hogy nem olcsó mulatság az FZ50-es, és meg kell bizonyosodnom, hogy tényleg kihasználnám -e, vagy azzal is főleg lövöldöznék, amire szeritnem nem az való. Mert nagyon szeretek arcokat fotózni, a madarakat télen, ahogy eszegetnek a kerti etetőnkből (jaj, vettem szuper etető állványt, majd lefotózom:-), szép virágokat, meg persze családi eseményeket. Imádok fotózni, és rajongok a gyönyörű fényképalbumokért, szeretem a vényony elválasztópapir suhogását, mint valami fátyol, eltakarja a következő oldalt, de csak annyira, hogy kiváncsivá tegyen, hogy mit rejtenek a körvonalak, de szeretem a számítógépen összeállított CD-ket is, amikre zenéket szerkesztek, és ajándékba készítem a család minden tagjának, akik aztán rengetegszer megnézik. Pl. anyukám majdnem minden nap megnéz egy-egy ilyen fényképes összeállítást, amióta megtanítottuk, miként kell kezelni a dvd lejátszót, amire nagyon büszke is, hogy megy neki.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr7225954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása