Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

BIG AND STRONG

2014.02.13. 10:06 | piroskaesfarkas | 5 komment

7 hónapos. Már nem is fogadom meg, hogy sosem gondolok többet a kezdetekre, mert úgyis sokat fogok még. És sokat is írok meg beszélek róla, mert jólesik és kész és mert hiszem, hogy másoknak is reményt és segítséget adhat. Farkas biztos benne, hogy az előző terhességnél is mi "szúrtuk el" azzal, hogy abbahagytuk az aluldugdosós szedését, majd megint elkezdtük, aztán újabb orvos felszólításra megint abbahagytuk, mert ugyanígy kezdődött, akkor sem hittek a terhességemben. Hálával tartozunk az intézetnek, mert nélkülük talán sosem lett volna babánk, de tény, hogy elég futószalagon és száraz szabályok szerint működnek ott a dolgok. Mert a 40 hcg kevés, és ha nem duplázódik kétnaponta, akkor pedig nincs terhesség és kész. No és itt a mi big and strong bizonyítékunk, hogy de van!!!!!!! Olyan jó!!!!!!!! Már annyiszor leírtam, hogy mennyien segítettek nekünk abban, hogy Rózi itt lehessen, de erre is sokszor gondolok. DrBondra, Dr Kimondhatatlannevűre, Gabikára, az istenhegyis doktorunkra (aki megszúrta a hasamat), Henire......

_DSC9568-2.jpg

Szóval 7 hónapos. Mittudamiénk:

-Vigyorog (ezt már nagyon régóta gyakorolja, meg is lepődtünk az első igazi mosolyain, de a Papám szerint boldog, hogy itt lehet, ezért ilyen csupamosoly), gügyög, nyálatfúj, visít, kacag, gurgulázik. Mindentől elájulunk.

-Míg más egykorú babák bőszen forognak, kúsznak, sőt, láttam már olyat is aki ül és fel is állt....hát a Migyerekünk lustán eldől hasról, és bár úgy látjuk, menne neki, nincs kedve hátáról a hasára fordulni. Ezen dolgozni kell még.

-Megkezdtük a hozzátáplálást. Nem állítom, hogy nagy hévvel vetette bele magát az ízkavalkádba. Eddig semmi sem nyerte el a tetszését, de azért kitartóan próbálkozunk Nála. Csak anyatejet iszik, sosem kapott cukisüvegből, csak cicinlógós (indián neve Nünü szerint -aki Csobogó Patak- Cicivadász). Teát is csak most próbálunk adni Neki (csipkebogyó és kamilla), de inkább csak összeráncolt szemöldökkel rágja a cumi végét.

-Két hónapnyi kemény munka után végre elfogadta az alvócumit (előtte messzire köpte). Azóta este, mikor látjuk, hogy elfáradt, még lengedezik egy kicsit a cicin, majd hálózsák, kissapka (azért kell, mert a cuki kis fülére mindig úgy fekszik rá, hogy visszapödri, aztán majd olyan lesz nekem, mint a Dumbó), cumi, alvórongyi és megy a kiságyába. A szobájában sötét van, csak a teknős vetít csillagokat a falra (röhejesen hangzik de tényleg), és szól halkan a zene. Szétpuszilgatjuk a fejét, és hagyjuk aludni. Így szunnyad el magától, és egészen 2-3 héttel ezelőttig 8-10 órákat húzott le egyben, egyszer sem ébredt fel, de most úgy tűnik, nem tart ki a tej egész éjszaka, mert 4-6 között egyszer felébred és tejet iszik, aztán alszik tovább (előbb vigyorog ránk egy kicsit, beszélget, és utána). Imádom, hogy miként Nününél, most is minden egyes alkalommal felkel hozzá Farkas is, és a tejivás után Ő büfizteti. Van, hogy alig szólunk egymáshoz, csak állva-ülve alszunk közben, de általában beszélgetünk csodáljuk a gyereket vagy nevetünk valamin éppen. Annyira jó. Igaz, szétesünk olyankor a fáradtságtól, de imádok Vele randizni a babaszobában:))))

-kb. 8,5 kiló és már 74-es ruhákat hord (68-ast is ráhúzom azért, de már szűkös). A 6-9 hónapos méretezés még éppen jó neki.

-Nő a haja, különösen egy kis szigeten, imádnivaló.

-Imádja az arcokat, az embereket, különösen a testvérét. A legeslegnagyobb boldogság Őket együtt látni, ahogy szeretik egymást...Kész.....

-Járunk Vele babaúszásra több mint egy hónapja. Nem Ő az osztályelső, ez tény:) Itthon is beülünk vele a kádba időnként (először Nünüvel Apaca vagy én, egy órás dínózásra, hajózásra, stb.., aztán mikor már lehűlt a víz, a szárazföldön maradt másikunk beadja harmadiknak Rózit. Na ezt imdája és mi is. 

-Sajnos hamarosan megint vérvételre kell vinnünk a mája miatt. Továbbá ami még aggaszt, hogy kb. 6-8 hete nem kakil egyedül. Addig minden nap volt alkotás, most meg egy hét után meg kell piszkálni, hogy ki tudja nyomni, nem is értem....Még a hozzátáplálás előtt kezdődött, szóval nem azzal függ össze. Én meg továbbra sem fogyasztok tejterméket, szóval azért sem lehet. Megyünk a homeodokinénihez ezzel.

Boldogság. Imádat. Olvadás.

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr25812206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

wodter 2014.02.13. 15:03:47

Olyan jó hogy végre újra írsz! Szeretem olvasni a soraidat, örülök a boldogságotoknak!

Helga

Julcsi84 2014.02.13. 17:47:14

Köszönöm hogy vagytok nekem!!!! ♥

edinalorincz · http://edinalorincz.com/photoblog 2014.02.13. 22:56:39

De jó újra olvasni Rólatok, Piros!
És nagy hurrá-hajrá big and strong SzuperRózinak! :)

ßóbita 2014.03.06. 19:18:56

Merre jártok? Lassan már nem is 7, hanem 8, és Nünü szülinap!

ßóbita 2014.03.13. 08:19:08

NÜNÜ, Te Drága, Isten éltessen sokáig, nagyon boldog 5. szülinapot kívánok!
süti beállítások módosítása