Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Nosztalgikus gilisztatapogató

2010.05.13. 21:38 | piroskaesfarkas | 11 komment

A családi összejöveteleken számtalan sztori kering a gyerekkorunkról, melyek többségét vagy ezerszer meghallgattuk a szüleink lelkes előadásában, akik úgy mesélik, mintha még sosem hallottuk volna. Felemlegetik pl., hogy milyencuki voltam, mikor vakmerő picilánykoromban halomszámra fogdostam az esőben tömegesen megmutatkozó gilisztákat. 

 

 

Olyan különlegesen szépek a fények egy-egy kiadós dézsábólöntős eső után, ahogy a nap megjelenik a felhők mögül, s a gyöngyökként sorakozó cseppek megremegnek az ágakon, fűszálakon. Összekapjuk magunkat, és felfedezzük az ismerős, ám mindig annyi új élménypillanatot tartogató környéket. Pár méterenként megállunk megnézni a csigákat, majd átsegítjük őket az út túloldalára, remélve, hogy így elkerülik őket a kocsikerekek.

Ráérősen elmélázunk a gesztenyefák alatt, rácsodálkozunk, hogy milyen szép a naspolyafa virága és az út mentén nyíló mezei virágok, és ismerősként üdvözöljük a környék kutyáit és macskáit ("kuttyu" és "ciccca").

Alig több mint egy éve még tárgyalásokra rohantam, prezentációt írtam, ügyfelekkel tárgyaltam, s ezek határozták meg a napi időbeosztásomat. Mikor lett volna időm hétköznap, koradélután esőillatú sétákat tenni.........Szeretem, hogy most másként van.

Aztán meglátunk egy vaskos giliszát, amit hirtelen két ujjam közé csippentek, hogy a gyerek közelről is megfigyelhesse. Bátor vagyok, hiszen a családi album arról regélt, hogy ment ez nekem régen is, vigyorogva gyűjtöttem be őket két tenyérrel, s már annyit hallottam a sztorit, hogy már-már úgy tűnik, emlékszem is rá. Ááááááááá!!!!! Komoly erőfeszítésembe került, hogy ne visítsak undorodva, ahogy az ujjaim között tekergett ez a nyálkás izé, mikor felemeltem................de Nününek nem mutathatom, hogy anya betojik egy gilisztától!!??? Ne keltsünk félelmet a gyerekben. Még a végén kimarad az életéből a giliszták összefogdosása. És akkor miről fogok mesélni húsz év múlva a családi ebédeken?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr612001302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bolyti 2010.05.14. 09:44:28

Piroskám a gilisztákkal, pecás kukacokkal én is így jártam! Nehogymáféljen a gyerek (barátnőim kisfia, kislánya), majd én jól megmutatom milyen édes állatkák! Utána domesztoszban ázott a kezem pár órán át:DDDD Büszke vagyok ám rád:)

jeta 2010.05.14. 11:59:24

A giliszták ellenére is gusztusos volt ez a poszt! Képek nélkül is előttem vana sétátok! Cuki a katicás gummicsimma!!!

vikimama 2010.05.14. 12:37:08

Szia Piros!
Bocsánat, hogy ide csatolom, egy kis hasznos:
picasaweb.google.com/ruhabongeszde/Labbeli#
Egy nagyon kedves barátom gyűjtögeti ezeket, szívvel, lélekkel... Szerintem lehet válogatni!

Kryszti 2010.05.14. 12:50:17

Katicás gumicsizma, ráadásul csápokkal!!!! Édes egy dara!!!!! :)
A durcás tekintetű fekete macsról készült kép nagyon szuper.

Örülök, hogy nem vagyok egyedül a tavaszi záporok, felhőszakadások utáni séták kedvelésével.
Márk és Norman a hangyákért vannak oda. Sőt, ha meglátják őket, akkor kettőjük közül Norman azonnal hasra vágja magát, és úgy szemléli a néhány centiméterre az arcától sürgölődő szorgos sereget. :)

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.14. 20:53:24

Bolytikám! Megértelek! Én is úgy mentem hazáig, hogy odatapsztottam a kezemre egy papirzsepit.......
Nem tudlak látogatni Téged, vajon miért???????

Jeta! Köszönöm!!!! Puszik!

Vikimama! Köszönöm szépen az ajánlást!!!!

Kryszti Kedves! Igen, igen, isteni darab. Én is felvenném, komolyan!!!! Most kacérkodom egy kutyás darabbal....

Édeseim!!!! Az Öcskösöm is imádta a hangyákat piciként. Azt mondta, hogy hasznos állatok, mert nem kell söpörni, mivel eltakarítják a morzsákat:-)

hildy13 2010.05.14. 22:39:07

Nem a témához illő, de megkérdezném...Piroska, most így utólag, megérte megvenni a drága babakocsit? Kíváncsi vagyok a véleményedre...

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.14. 23:17:48

Hildy! A válaszom egy nagy igen:) Sokan kérdezték a könyezetünkben, hogy ajánlanánk -e, és meg is tettük.
Újszülöttként is szinte minden nap aludz a mózes részében, mikor ebben vittük ki a levegőre, sétáltunk Vele.
Később a hordozót is rátettük, és élvezettel kukkolt kifelé, mikor még nem tudott ülni.
Mióta pedig ül, ezzel megyünk kirándulni, így tesszük meg a napi sétákat, kimászik belőle, kicsit sétál, elfárad, visszaül.
Ha elalszik benne, ledöntjük az ülést, és kényelmes fekvőhely lesz belőle.
A kerekei és a rugózása is megfelel a dimbes-dombos környékünkhöz, nem is beszélve a kirándulós helyekről.
Szeretem, hogy elől egykerekes, könnyű vele gurulni.

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.14. 23:23:53

Na, elment a bejegyzésem publikálódni, mikor még be sem fejeztem:)
Sokszor mondogatjuk, hogy milyen jó, hogy akkor meg tudtuk venni, mert a pocakosság végefelé már biztosan nem lett volna erre pénzünk.

Most kaptunk ajándékba egy összecsukhatós babakocsit, amit itt látsz a képeken. Ez arra jó, hogy két eső között egy rövidke sétát tegyünk, de nem túl kényelmes, és aludni sem tud benne. De praktikus.

Meg még annyi, hogy ha hosszabb útra indulunk, a babakocsi olyan, mint egy teherhordó. Ha a gyerek most már mellette is megy sokszor, mégis ebben alszik el, vagy ha elfárad, ott terpeszkedik, és ezen kívül mindenünket belepakoljuk. A pelenkázótáskája a karfájára van patentolva, az alsó tartójába egy csomó dolog belefér, úgy mint a kosárkája tele elemózsiával, pelenka, váltásruha, kenguru (mert azért háton is hordozzuk), a mi elemózsiánk, szóval sok-sok fontos dolog, amit kényelmetlen lenne kézben cipelni.

Most veszek rá árnyékolót is.

És strapabíró. Szinte minden nap használjuk, de semmi baja, mintha új lenne.

Szóval mi nagyon jól kihasználtuk és kihasználjuk most is a szuperjárgányt:)))

Melike80 2010.05.18. 06:39:21

Én mindíg féltem a gilisztáktól, mai napig ráz a hideg ha meglátom.
Babakocsi, mi s kihasználjuk, nekünk is kettő van, de kell nagyon.
Nagyon csini Mütyürke minden szerelésében.
Annyira jók ezek a gap szerelések is.
Tündérke.
Sok puszi

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2010.05.19. 12:25:20

Hildy, szívesen............

Melikém! Nem félelmetesek, inkább furcsa a tapintásuk. Puhák és tekergőzősek.....Nem ilyenre emlékeztem:-)
süti beállítások módosítása