Élménypillanatok lapozgatása

Mindig is szerettem a meséket, kisgyerekként, elalvás előtt félálomban ringatózva, akár hangosan felolvasni egy számomra kedves valakinek, vagy kockás plédbe burkolózva belelapozni varázslatos történetekbe. Most én mondok mesét, és én leszek benne a tündér, mert mindig ők voltak a kedvenceim!:-) Lapozgatok porosodó és új élménypillanataink között....Csak úgy, mert lelkes gyűjtőjük vagyok:-) Kérlek, a blogomban található írásaimat és fotóimat ne használd fel az írásos engedélyem nélkül! Köszönöm!

MEGBESZÉLÉSEK

A blogomban található szövegek és képek felhasználása csak az írásos engedélyemmel lehetséges! Kérlek, ne használd a fotóimat a megkérdezésem nélkül! Köszönöm!



éppenmost bekukkantó kedves valaki

Napszámolgató

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Cumisüveg a szemétbe?

2009.05.21. 11:22 | piroskaesfarkas | 5 komment

A kismamák, anyukák szemellenzősek. Én is az vagyok. Ha azt halljuk valamiről, hogy árthat a Migyerekünknek, azt azonnal lesodorjuk a polcról, de legalábbis komoly munka meggyőzni minket az ellenkezőjéről, hogy mégsem az. Ha csak a szomszéd lány mondja, vagy a kedvesismeretlen a fórumból, már akkor is kétkedünk, de ha egy szakember szájából hallunk valami nyugtalanítót, rögvest a szívünkhöz kapunk.

Anyika reggel elkapott egy riportot, mely szerint káros anyag található a legtöbb műanyag cumisüvegben, pl. abban az ismert termékben is, amelyből mi is etetjük Mütyürkét. Előbányásztam a kezdő cumiszett dobozát a spájzból, de persze a csilli-villi csomagoláson nincs feltüntetve, hogy miből készült. Így felhívtam a forgalmazót.

Egy kedves, türelmes fiatalemberre akadtam (tényleg, le a kalappal a hozzáállása példás), akinek elregéltem a fentieket, megemlítettem a szemellenzőt, és feltettem a kérdést, hogy a nagy A-val és VENT-tel végződő termékeik tartalmaznak -e polikarbonátot (tőlük vettük a bébiőrt, a melegítőt, sterilizálót, cumikat, cumisüvegeket). Igen.

Magyarázott nekem kutatásokról, meg rosszindulatú konkurenciáról, és egy új termékről, amely a napokban érkezik, és nem tartalmazza ezt a bizonyos anyagot (de ugye ki tudja, mi mást). De elbizonytalanodtam. Kértem Farkast, hogy este hozzon egy üvegből készült, hagyományos cumisüveget. Aztán majd meglátjuk. Addig is bogózom a témát és várom a válaszokat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piroskaesfarkas.blog.hu/api/trackback/id/tr721135172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pankababa 2009.05.21. 12:09:44

Megértem az aggályaidat; ez teljesen természetes. Én mindemellett azt mondom, hogy mindenben van valami, amit károsnak mondanak, ma az avent van napirenden, holnap meg valami teljesen más, ami eddig az etalon volt. Szóval én nem aggódnék annyira ezen, de megint más helyzetben vagyok, mert már "nagy" a gyerkőcöm, ha egy pár hónapos csöppségem lenne, lehet, hogy én is váltanék...na, sok okosságot nem mondtam ezzel, de ha káros lenne a kisbabákra, akkor nem engednék a forgalmazást, én így vélem.

minyike · http://enkisfalum.blog.hu/ 2009.05.21. 14:35:23

Na de ha szerintük nem gond, hogy tartalmazza azt a bizonyos anyagot, akkor miért jönnek ki egy olyan új termékkel, ami nem tartalmazza?
Ezzel biztos, hogy újra bizonytalanságba sodorlak, bocsi érte, de nekem egyből ez a kérdés ugrott be logikusan.

Vicus56 2009.05.21. 18:37:11

Hát Magyarországon még mindig forgalmaznak veszélyes anyagot tartalmazó bébi cuccokat, hűha,azt hittem, a botrány után ezt ellenőrzik:(
Üvegbőlcumisüveg akkor inkább, DE mi van a cucliban? Jaj! Az mentes?
Ebbe a témába én is belemélyedek...
Piroska Másiknagyi ügyben hogy lennél dög?
Itt minden az anyóson múlik! Tudom! :)))
Én oltári mázlista vagyok, csodaanyóssal rendelkezem 40! éve, a menyem meg többet lóg rajtam, mint a fiamon:)) Mert esténként muszáj Néki hozzám ágyamvégibe kucorodni, napi történéseket kitárgyalni úgy nőcisen:)
Szóval részedról dögség kizárva!

piroskaesfarkas · http://piroskaesfarkas.blog.hu/ 2009.05.24. 18:55:09

No ez az, hogy miért hoznak ki olyat, amiben nincs, és még hangsúlyozzák is, ha nem lenne ártalmas.....És ami még érdekes, hogy Farkas bement a boltba, ahol közölték, hogy hamarosan jön az új termék, de mivel más a mérete, meg kell venni hozzá a melegítőt újfent.....

Egyébként vettünk két üvegcumit, és forróvízbe állítva melegítem a tejet benne.....

Vicus! Majd megosztom Veletek a fejleményeket, mert írtam a gyártónak, és várom a választ. Nem hagyom annyiban, most már kihívás.
Másiknagyi ügyben dög vagyok bizony, és dejóneked, meg a menyednek, hogy ilyen a kapcsolatotok. Én is úgy szerettem volna ilyen anyóst. Nekem mondjuk az is fura, hogy nem engedi, hogy tegezzem.....De bárcsak ez lenne a legfurább a kapcsolatunkban. És bárcsak Farkasnak lenne nagyon jó kapcsolata vele, de az sincs, és nem is volt. Hát így.
De köszönöm a dögségfeloldozást:-)

Ingrid 2009.05.25. 22:06:43

Az aventnek nagy előnye, hogy ha a gyerek kidobja az ágyból vagy babakocsiból, visszapattan. Míg az üveg, széttörik... Én nem aggódnék (bár megértem az aggályaid).
A forró vizes melegítésnek örülök! Én is e mellett döntöttem anno. Igaz, most már "nagy a gyerek", jöhet a mikró is.
süti beállítások módosítása